• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Nisam mogla da se izujem i bježim od Šmita, ja sam Evropljanka (VIDEO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Pozdrav Kristijana Šmita i Željke Cvijanović na božićnom prijemu koji je priredila predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto, i reakcija Sanje Vulić na to, izazvali su mnogo komentara u javnosti krajem prošle nedjelje.

 Željka Cvijanović Kristijan Šmit pozdrav Izvor: Instagram, @zeljka.cvijanovic

Srpski član Predsjedništva BiH objasnila je šta se zapravo desilo i šta je rekla njemačkom diplomati.

"Pa, čovjek je prišao da se pozdravi, da se rukuje. Ne znam… nisam pola stvari uspjela ni da čujem jer imate hiljadu ljudi tamo. Ja sam rekla OK, ja sam Evropljanka u venama, ne trebate meni objašnjavati da trebam biti kulturna. Sve je OK, ali ne primam i ne prihvatam nikakve druge informacije", izjavila je Cvijanovićeva za RTRS.

Bez obzira koliko se trudili da pokažu da nije tako, dodaje Cvijanovićeva, i diplomatama koji dođu da službuju u BiH nije lako ako nemaju pristup polovini države i kada ih ne priznaju.

"On je nešto došao, mlatio, pokazivao, pričao, nisam dobro uspjela ni da ga čujem. Kažem vam, to je ono što sam ja rekla. Ne trebate mi posebno ništa objašnjavati. Kulturu i vaspitanje imam, a ostale stvari nije ni prilika. Mislim da mu je bilo važno da dođe da kaže da je kulturan, da će da pozdravi, zašto ne", rekla je Cvijanovićeva.

Kako kaže, nije trebalo da se izuje i bježi od Šmita po prijemu.

"Nije bila mogućnost da se izujem, trčkaram i bježim od Kristijana Šmita po prijemu koji će doći da me pozdravi", naglasila je Cvijanovićeva, prenosi RTRS.

Ona je ponovila da sa Nijemcem postoje neslaganja o bazičnim stvarima, kao što je pitanje njegovog imenovanja.

Srpski član Predsjedništva je istakla da nikoga ne interesuje ko je Šmita predložio, već da treba stvari posmatrati sa aspekta prava. Naglašava, Šmit nije izabran u skladu sa pravom.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

nezgodacija

Šmit i zapadni ambasadori su od svojih centrala vjerovatno dobili upute da smiruju situaciju i ne talasaju jer nemaju vremena za krize po BiH za sad. Samo što im smeta Dodik koji ne da oči da otvore, napada verbalno i pravno konstantno, razvaljuje im reputaciju

MONDO REPORTAŽE