• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojena inicijativa o ukidanju PDV-a na hranu za bebe

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Savjet ministara u roku od 60 dana treba da pripremi prijedlog izmjena i dopuna Zakona o PDV-u radi povrata PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe.

 Usvojena inicijativa o ukidanju PDV-a na hranu za bebe Izvor: MONDO/ Dragana Božić

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je inicijativu kojom se od Savjeta ministara traži da u roku od 60 dana pripremi prijedlog izmjena i dopuna Zakona o PDV-u radi povrata PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe roditelju ili staratelju djeteta u dobi do dvije godine.

Poslanici su usvojili i Prijedlog izmjena Poslovnika Predstavničkog doma prema kojem se iz naziva Komisije za borbu protiv korupcije i kleptokratije briše termin kleptokratija.

U drugom krugu glasanja poslanici su usvojili izmjene i dopune Zakona o bezbjednosti saobraćaja kojima se predviđa strože kažnjavanje onih koji odbiju alko-testiranje ili testiranje na droge.

Posebna kazna od 4.000 KM predviđena je za vozača ili instruktora koji odbije testiranje na prisustvo alkohola u krvi, droga ili lijekova, a, osim novčane, predviđena je i kazna zabrane vožnje na šest mjeseci i dodjeljivanje šest kaznenih bodova.

Poslanici nisu usvojili Izvještaj o sprovođenju izbora 2022. godine čiji podnosilac je Centralna izborna komisija BiH, kao ni Izvještaj o sprovođenju zakona iz nadležnosti komisije, te će se o njima naknadno izjasniti.

Predstavnički dom dao je saglasnost i za ratifikaciju niza ugovora između BiH i međunarodnih finansijskih institucija.

Na današnjoj sjednici usvojen je i zaključak poslanika SDP-a Saše Magazinovića za rješavanje problema aviokarata u institucijama BiH, kao i zaključak Šemsudina Mehmedovića kojim se od Kolegijuma doma traži da se u dnevnom redu za svaku sjednicu, pored broja, navede i sam naziv predložene inicijative.

Nakon završetka redovne, počela je hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o Zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE