• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije udovoljio Stanivukovićevom zahtjevu: Ninković zakazao sjednicu tek 1. februara

Autor Dragana Božić

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković zakazao je za četvrtak, 1. februara, nastavak vanredne sjednice gradske Skupštine na kojoj bi trebalo da se raspravlja o rebalansu budžeta za 2023. godinu.

 3.jpg Izvor: Slaven Petković - Mondo

Ninković je dodao da je sjednica zakazana u skladu sa Poslovnikom, da su odbornici obaviješteni o tome, ali da nije siguran da li će željeti da učestvuju u radu.

"U obavezi sam, shodno Zakonu o lokalnoj samoupravi i Poslovniku, da u roku do 15 dana zakažem nastavak sjednice, što sam i učinio. Ono što je gradonačelnik juče pokušao više je neki performans kojim je htio da skrene pažnju na sebe", rekao je Ninković Srni.

On je dodao da se na dnevnom redu nalazi samo jedna tačka koja se odnosi na rebalans budžeta za 2023. godinu.

Početak sjednice zakazan je za 9.00 časova.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković juče je predao incijativu za nastavak vanredne sjednice Skupštine grada, koju je potpisalo 18 odbornika.

U inicijativi se traži da se sjednica nastavi sutra.

Predsjedik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić rekao je juče da se u Banjaluci neće tolerisati bezakonje, navodeći kako su u ovoj stranci dobili najavu da će krnja Skupština grada zakazati vanrednu sjednicu na kojoj žele da usvoje rebalans budžeta za prošlu godinu.

S tim u vezi održan je i sastanka svih struktura Gradskog odbora SNSD-a na kojem je zaključeno da će se u slučaju da bude sazvana sjednica Skupštine grada Banjaluka bez SNSD-a i predsjednika Skupštine podići borci, članovi i simpatizeri SNSD-a i pozvati građane da izvrše blokadu Banjaluke.

Time će, kako se navodi, svima staviti do znanja da "granica postoji" i u Banjaluci, da se tu brani Srpska, jer ako se tu ne brani, ne treba ni kod Jajca. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sramota

Mogu se čuti i najave da snsd ne planira više da dolazi na sjednice do izbora, time bi sve blokirali, narod ne bi mogao dobiti ni dozvolu za gradnju kuće a njima bi uredno lijegalo desetine hiljada maraka na račune a da pri tom ne rade ništa. Ne podržavam ni jednu partiju koja bi to radila bilo gdje, a tako nam je jer neartikulisani i neznalice poput Đajića nam kroje sudbinu. Banjaluka se treba pobuniti, vaše je da sjedite u toj skupštini koliko god treba i da grad normalno funkcioniše, a imajte na sjednici političke stavove koje hoćete, vaše pravo

MONDO REPORTAŽE