• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković traži sjednicu o rebalansu: Ima podršku odbornika skupštinske većine (US, SPS, SP, Demos, Umičević...)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

"Imamo potpise 18 odbornika u Skupštini grada koji žele održavanje sjednice na kojoj će se raspravljati i glasati o rebalansu budžeta za proteklu godinu", istakao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na vanrednoj konferenciji za medije.

 Stanivuković najava rebalansa budžeta Banjaluka Izvor: GU Banjaluka

Najavio da će se o ovome raspravljati već u četvrtak 25. januara, kada će, kako je rekao, konačno biti nastavljena i završena vanredna sjednica.

Gradonačelnik je pozvao rukovodstvo Skupštine da zakaže sjednicu u traženom terminu kako bi se razmatrao ovaj značajan dokument.

"Sjednica bi trebalo da bude zakazana u terminu koji odgovara većini, i ovaj termin usaglašen je sa većinom odbornika", kazao je on.

Dokument je potpisalo 18 odbornika, dok su ga još dva odbornika podržala, ali nisu bila u mogućnosti da potpišu (Skupštinu grada čini 31 odbornik).

"Prema tome, pozivam rukovodstvo Skupštine grada i predsjednika da razgovaramo o ovom dokumentu, svako ima pravo da kaže svoj sud. Ništa nije važnije od ovog dokumenta", naglasio je on.

Među potpisinicima su, osim PDP-a, odbornici Kluba SPS-a, Ujedinjenje Srpske, Demosa, SP-a, Saša Lazić (Banjaluka zove - Narodni front), Saša Čudić kao odbornik nacionalnih manjina, Aleksandar Petković kao nezavisni odbornik, ali i Marinko Umičević, odbornik SNSD-a.

Potpisi odbornika
Izvor: MONDO

Još jednom se požalio na neredovno održavanje sjednica što je, kako je rekao, i dovelo do gomilanja problema u gradu.

"Moramo usvojiti Rebalans kako bi isplatili sve naknade, kao, na primjer, stipendije, između ostalog. Moramo izmiriti dugove za novembar i decembar. Sve ove obaveze možemo riješiti samo usvajanjem rebalansa", podsjetio je gradonačenik, objavio je sajt Gradske uprave.

Za dosadašnju, kako je ocijenio, destruktivnu politiku u Banjaluci okrivio je Gradski odbor SNSD-a sa Vladom Đajićem na čelu, i skupštinsko rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Ljubom Ninkovićem.

"Gradski odbor predvođen Đajićem po svemu sudeću ide u destruktivnu politiku po pitanju Banjaluke. Ne vidim promjenu toga kursa, ali Banjaluka je iznad sitnog političkog interesa", rekao je Stanivuković.

Tokom konferencije za medije, gradonačelnik je takođe istakao da je on prvi gradonačelnik , koji je u proteklih 17 godina u tri navrata povećao platu radnicima Gradske uprave.

"Imali smo dva uvećanja po 50 KM, i sada dolazi treće od 150 KM, što je zbirno za 250 KM veća plata. Skupština Grada u tom pogledu je samo donosila zaključke o povećanju, ne mareći da za te namjene obezbijedi i neophodna sredstva, što je zapravo mrtvo slovo na papiru", kazao je Stanivuković.

Kako je kazao gradonačelnik, budžetom Grada predloženo je pet miliona KM kako bi se radnicima Gradske uprave i svih gradskih ustanova uvećala plata za 150 KM.

Osim toga, u toku je priprema kolektivnog ugovora koji sam spreman da potpišem, kako bi od februara svim radnicima bile isplaćene veće plate – zaključio je on.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE