• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Topić: Usvojićemo rebalans i budžet, smatram da je 80 odsto amandmana prihvatljivo za Stanivukovića

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Odbornička većina u Skupštini grada Banjaluka podnijela je niz amandmana na rebalans za ovu i budžet za narednu godinu, ali nije dobila odgovore gradonačelnika Draška Stanivukovića na podnesene amandmane, rekao je šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić.

 Dragoslav Topić amandmani na rebalans budžeta Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Topić je na konferenciji na novinare predstavnika skupštinske većine rekao da će odbornička većina na sjednici Skupštine grada u četvrtak, 29. decembra, prihvatiti rebalans za ovu i budžet za narednu godinu, jer će, kako je rekao, usvojiti predložene amandmane.

On je naveo da izgradnja ljetne pozornice ispred Pravnog fakulteta u iznosu od milion KM, skejt park od 600.000 KM, kao i reciklažna dvorišta za koja je namijenjeno 300.000 KM, te izdaci za rekonstrukciju rasvjete na tvrđavi Kastel u iznosu od dva miliona KM, nisu prioriteti skupštinske većine.

Rebalans i sport

Topić je dodao da je skupštinska većina podržala niz projekata gradske administarcije u rebalansu i budžetu za narednu godinu izdvojivši izgradnju mosta u Docu u iznosu od 2,3 miliona KM, škole u naselju Ada za šta je namijenjen milion KM, te multifunkcionalnog sportskog centra u naselju Lauš u iznosu od milion KM.

"Podržali smo stavku kada su u pitanju povećanje plata u Gradskoj upravi, ali će na to ići zaključak da se isplati plata radnicima koji su trenutno zaposleni, a da se ne zapošljavaju dodatni radnici. Predložili smo amandmane podrške penzionerima od 100 KM, za funkcionisanje ZIBL-a povećali smo sredstva za 200.000 KM, te za Centar za socijalni rad - 420.000 KM za socijalnu pomoć i dodatak i njegu drugog lica", rekao je Topić.

On je istakao da navedeni amandmani ne remete budžetski okvir.

"Spreman sam da razgovaramo o ovim stvarima, jer smatram da je zaista 80 odsto ovih svari prihvatljivo za njega", rekao je Topić i dodao da predstavnici odborničke većine nisu dobili nikakav zvaničan poziv od gradonačelnika.

Odbornik SNSD-a u gradskom parlamentu Srđan Amidžić rekao da će amandmani skupštinske većine biti ispod četiri miliona KM, od čega je dva miliona KM podrške penzionerima.

Skupština grada Banjaluka razmatraće u četvrtak, 29. decembra, prijedlog rebalansa budžeta za ovu godinu i budžeta za narednu godinu.

Kolegijum je na sjednici prošle sedmice sa dnevnog reda Skupštine grada povukao nekoliko tačaka, od kojih se pet odnosi na gradske prihode.

Skupština grada Banjaluka usvojila je 8. decembra Nacrt rebalansa budžeta za ovu godnu od 201.960.000 KM i Nacrt budžeta za 2023. u iznosu od 195.290.000 KM.

Stanivuković je danas žestoko kritikovao amandmane i nazvao ih "napadom na Banjaluku".

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

kebab

Dado Ketonal Topić je možda i najgluplja osoba koja je uspjela da osvoji mandat u skupštini Grada. Sramota je da neko toliko ograničen odlučuje o sudbini stotine hiljada ljudi

MONDO REPORTAŽE