• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjednica banjalučke Skupštine 29. decembra: Stanivuković tvrdi - "Iako usvojimo rebalans, nemamo ga kad potrošiti"

Autor Dragana Božić

Naredna 19. sjednica Skupštine Grada biće održana 29. decembra sa početkom u 9.00 časova, a na dnevnom redu nalaze se prijedlozi rebalansa za 2022. godinu i budžeta za narednu godinu.

 DSC_6428.jpg Izvor: Grad Banja Luka

Odlučeno je ovo na današnjoj sjednici skupštinskog Kolegijuma, koji je sa dnevnog reda skinuo više predloženih tačaka.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je zatražio da se o rebalansu raspravlja na vanrednoj sjednici, kako bi bilo više vremena da se planirana sredstva rasporede s obzirom na to da je kraj godine.

"Imate ogroman paradoks da su pristali da se raspravlja o rebalansu budžeta, ali dan pred vikend. Hipotetički gledano, kada bi jednoglasno usvojili ovakav rebalans, mi ne bi stigli potrošiti ta sredstva taj dan, što znači da vi rebalansa nemate", kazao je gradonačelnik.

Njegov uslov, kako je kazao – bio je da rebalans mora ići na vanrednu sjednicu par dana ranije, par dana prije Nove godine.

"Jer ako imate 20 miliona, od čega dio treba da date Centru za socijalni rad da bi se isplatila sredstva za pomoć i ugrožene, da biste pomogli određene ustanove, preduzeća, da biste bili dio podrške za izgradnju teniskog terena za dolazak Đokovića, vama treba minimalno nekoliko radnih dana da to uradite. Rebalans, koji iako se usvoji u četvrtak, u petak stupa na snagu, nije nikakav dogovor. Mi nemamo rebalans iako smo ga dobili", poručio je gradonačelnik.

Skupština, kako je ponovio – danas je odbila da se o rebalansu raspravlja ranije iako je on već bio spreman u ljeto.

"Ovo iscrpljivanje i ova uslovljavanja očigledno nemaju svoj epilog i nemaju svoj kraj, niti privid neke normalnosti. Rebalans koji usvojimo u četvrtak, a stupa na snagu u petak je najveća politička fora. Da kažu da su dali i podržali, a u suštini dobili ste apsolutno ništa", kazao je on.

Kako je istakao i ovaj put Kolegijum je skinuo više važnih tačaka sa dnevnog reda.

"Ostali smo bez šest tačaka, pet se odnosi na prihode Grada. Ne može nijedan regulacioni plan da ide. Ove tačke dnevnog reda ne mogu da prođu ni kolegijum, pa da komisija sagleda ako nešto nije u redu",  poručio je gradonačelnik.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Zakineš penzionere da bi dao za bogate tenisere , ALAN FORD

MONDO REPORTAŽE