• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pred Sud BiH sa Dodikom došlo i rukovodstvo Srpske (FOTO)

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je na danas zakazano ročište u Sudu BiH, gdje je dočekan aplauzom građana i zvaničnika Srpske i srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama.

 Milorad Dodik suđenje Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

Među okupljenima koji su došli da daju podršku Dodiku ispred kompleksa pravosudnih institucija BiH su srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Republike Srpske Radovan Višković, te ministri u Vladi Republike Srpske Denis Šulić, Alen Šeranić, Zora Vidović, Petar Đokić, kao i vršilac dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloš Lukića.

Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

Prisutni su i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, te zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

Podršku predsjedniku Srpske pružaju i predstavnici Srba u Federaciji BiH, predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, veliki broj odbornika u lokalnim zajednicama, studenti, direktori javnih preduzeća i brojni funkcioneri.

Ročište u predmetu protiv Dodika održava se po optužnici Tužilaštva BiH za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

Pretres će danas biti održan samo za predsjednika Dodika, s obzirom na to da Sud BiH nije prihvatio zahtjev da se predmet protiv predsjednika Republike ponovo spoji sa predmetom protiv vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića.

Suđenje u postupku koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, umjesto sudije Mirsada Strike, preuzela je sudija Sena Uzunović.

U njenoj biografiji se, između ostalog, navodi da je 1993. imenovana za sudiju Okružnog vojnog suda u Mostaru – Odjeljenje Konjic i tu dužnost je obavljala sve do 1996. godine.

(Srna/MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE