• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a: Odluke o kandidaturi donijeće organi stranke

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

"Nema podjela ili raskola u PDP-u"

 Održana sjednica glavnog odbora PDP-a Izvor: PDP

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da će prilikom izbora kandidata PDP-a za gradonačelnika Banjaluke biti poštovan stranački Statut.

"Ja sam legalista i staću uz sve odluke stranke. Neko ima veće ambicije, ne samo za gradonačelničke pozicije, nego i za odborničke... Nije sporno da se imaju ambicije i da neko ko je aktuelni želi da ponovo odmjeri svoje snage 6. oktobra, bilo to u BL, u Kotor Varoši ili bilo gdje drugo, ali odluke ko će to biti donijeće organi stranke", kazao je.

Borenović je nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a rekao novinarima da nema podjela ili raskola u ovoj stranci koja je, kako kaže, demokratski orijentisana i svako ima pravo na svoje mišljenje.

"Možda je bilo viška riječi, ali stavljamo tačku na to što se desilo u prethodnom periodu i pokušavamo razgovorom da prevaziđemo sve stvari koje su bile u javnosti", rekao je Borenović.

On je naveo da je Glavni odbor PDP-a na današnjoj sjednici u Doboju usvojio etički kodeks ponašanja koji obavezuje sve članove stranke da ispoštuju odluke organa partije.

Predsjednik Glavnog odbora PDP-a Siniša Golić rekao je da kodeks ponašanja obavezuje članove i nosioce javnih funkcija koju su iz PDP-a, te definiše nespojivosti funkcija.

"Javni funkcioneri izabrani ispred PDP-a ne mogu istovremeno biti članovi upravljačkih, ni nadzornih, ni rukovodećih funkcija na bilo kom drugom nivou vlasti", rekao je Golić.

On je naveo da je Glavni odbor potvrdio nedavne zaključke Predsjedništva PDP-a da ova stranka ima kandidate za načelnike i gradonačelnike do dana raspisivanja lokalnih izbora, te najavio da će PDP razgovarati sa koalicionim partnerima o zajedničkim kandidatima.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

A, zašto ti ne pokušaš, da vidimo gdje si

MONDO REPORTAŽE