• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić o pozivu borcima da daju po marku: Ima li kraja bezobrazluku?

Autor Nikolina Damjanić

Narodni poslanik Narodnog fronta, Radislav Dončić kritikovao je prijedlog ministra rada i boračko invalidske zaštite Danijela Egića da borci iz svog boračkog dodatka finsiraju odbranu saboraca pred sudovima u BiH.

 Radislav Dončić Izvor: Narodni front

"Ministre boračke zaštite, počnite konačno da štitite borce, a ne dezertere i ratne profitere. Ima li kraja vašem bezobrazluku?'", poručio je Dončić.

Dončić podsjeća da je ministar rekao “ustanimo i pomozimo ljudima koji su branili Srpsku”, te predložio da se svi borci dobrovoljno odreknu po jedne marke, a sredstva bi se, kao znak solidarnosti procesuiranim srpskim borcima, dijelila preko lokalnih boračkih organizacija.

"Predložite, ako smijete, velikom vođi da se odrekne bar jednog miliona od 56 koliko je zagrabio iz budžeta Republike Srpske. Predložite mu, ako smijete, da se on, njegova djeca, kumovi, partijski drugovi i ostala svita odreknu vozikanja helikopterima i avionima bar mjesec dana, pa ćete uštedjeti više nego što će se sakupiti od boračke crkavice", navodi Dončić.

On kaže ako se već toliko brinu za saborce koji su procesuirani pred sudovima BiH, neka nalože službama u Ministarstvu da konačno naprave spisak osuđenih boraca Vojske Republike Srpske i pripadnika MUP-a Republike Srpske.

"Znate li, ministre, da ta evidencija ne postoji? Znate li ministre da Vlada i Boračka organizacija Republike Srpske nemaju čak ni kontakt sa svim porodicama haških osuđenika. Ogromnoj većini njih nikada nije pružena ni pravna ni materijalna pomoć od strane Republike Srpske", tvrdi Dončić.

Dončić dodaje da se predloži da ministri ne kupuju automobile od 100-200 hiljada maraka, već da se probaju zadovoljiti skromnijim modelima,

,,Ako borci, kao što ih pozivate, ustanu i ako se konačno slože i solidarišu, bojim se da to za vas i ostatak režima neće biti dobro'', poručio je Dončić.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE