• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik najavio čistku: Raspušten Opštinski odbor SNSD-a Istočni Stari Grad

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je nakon današnje sjednice Izvršnog komiteta stranke raspuštanje šest ili sedam odbora širom Srpske.

 Srn2024-2-3_1414347_1.jpg Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

Pomenuto je najavio u sklopu priprema najveće partije u Srpskoj za lokalne izbore koji će se održati u prvoj nedjelji u oktobru ove godine.

Dodik, koji je i predsjednik Srpske, već je otkrio koji odbor je prvi "počišćen".

"Raspušten je Opštinski odbor SNSD-a Istočni Stari Grad. U narednom periodu obavićemo razgovore sa svim predstavnicima opštinskih odbora. Sve radimo u rokovima i pripremamo se za izbore", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da se stranka ozbiljno priprema za lokalne izbore ove godine, a predstavnici stranke već obilaze teren i razgovaraju sa predstavnicima opštinskih i gradskih odbora širom Srpske.

Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka održaće u ponedjeljak, 18. marta, radni sastanak sa generalnim i organizacionim sekretarom, kao i potpredsjednikom SNSD-a zaduženim za lokalne zajednice o pripremi gradske organizacije za predstojeće lokalne izbore.

"Jedan od stavova na kojem će Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD-a insistirati odnosiće se na eventualno pristupanje pojedinih članova SNSD-a drugim koalicionim strankama isključivo zbog imenovanja na rukovodeće funkcije", ističe se u saopštenju.

Iz banjalučkog SNSD-a navode da je njihov stav da se takav potez pojedinaca mora okarakterisati kao napuštanje nacionalne i državne politike i ideologije koju zastupa SNSD, te da oni koji se za to opredijele ne mogu biti izabrani na bilo koja rukovodeća mjesta ispred bilo koje političke partije koja je u koaliciji sa SNSD-om na svim nivoima.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE