• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik sa Svesrpskog sabora poručio: Mir i sloboda su ključni za Srbe

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da su mir i očuvanje slobode ključne riječi srpskog naroda i naglasio da se borbeno treba odnositi prema ciljevima, da ne treba dopustiti da ih neko drugi nameće.

 Milorad Dodik, obraćanje na svesrpskom saboru Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

Dodik je istakao da se Srbija danas pod liderstvom predsjednika Aleksandra Vučića oslobodila tutorstva stranih ambasada koji su upravljali političkim životom Srbije.

"Srbija je danas uvažena i može da podržava Srbe gdje god oni bili. Vučić je uložio veliki napor i obezbijedio da se čuje naš glas i u Generalnoj skupštini UN gdje su se veliki sa ignorancijom odnosili prema malim državama", rekao je Dodik obraćajući se prisutnima u Beogradu na centralnoj manifestaciji obilježavanja Svesrpskog sabora "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska".

Vučić je, kaže Dodik, animirao veliki dio svjetske populacije čiji predstavnici nisu glasali u UN za sramnu rezoluciju i izrazio zahvalnost predsjedniku Srbije.

"109 zemalja u odnosu na 84. To nije većina. Da nije bilo buđenja Srbije o tom pitanju danas bi naša nerođena djeca imala etiketu genocidonog naroda. Oni koji su činili genocid nad nama oprali bi svoju biografiju. Nijemci su sramno bili iza te rezolucije", istakao je Dodik.

Izvor: Jovanka Nikolić, Srna

On je dodao da su pred Srbima teška vremena i odluke, ali da malo koji narod na Balkanu može da kreira svoj put u saradnji sa drugim narodima.

"Mi se danas okupljamo ne da bi pokazivali negativan odnos. Sa nama treba da budu svi koji s nama žive mir i slobodu, uvažavaju srpske žrtve i uvažavaju da smo slobodni narod i koji misle da zajedno možemo čuvati slobodu", istakao je Dodik.

Ukazao je da nije bilo svaki put lako objašnjavati u Srbiji probleme i izazove s kojima se suočava Srpska, ali da je danas drugačije jer u Beogradu postoji razumijevanje.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE