• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kongres SPS-a: Selak stari-novi predsjednik, slogan za lokalne izbore "Za Srpsku treba imati dušu"

Autor Dušan Volaš

Goran Selak danas je ponovo izabran za predsjednika Socijalističke partije Srpske na Kongresu stranke u Banjaluci, te je tom prilikom poručio da će nastaviti da vodi politiku socijalne pravde i nacionalne odgovornosti.

 Kongres SPS-a: Selak stari-novi predsjednik, slogan za lokalne izbore "Za Srpsku treba imati dušu" Izvor: Srna/Darko Šavija

Selak je zahvalio delegatima i članovima koji su mu ukazali povjerenje, naglasivši da ovaj izbor predstavlja veliku čast i odgovornost.

Tokom obraćanja, naglasio je istorijsku ulogu socijalista u nacionalnom, ekonomskom i socijalnom napretku srpskog naroda.

"Naš cilj je da stvorimo socijalno pravedno i ekonomski napredno društvo, koje će biti u službi svih građana", rekao je Selak.

U skladu sa svojom politikom, SPS će, kaže, nastaviti da podržava evropski put Republike Srpske, ali sa jasnim fokusom na očuvanje njenih nadležnosti i tradicionalnih vrijednosti.

"Evropska unija predstavlja priliku za naš narod da živi na zajedničkom prostoru bez granica, ali je podjednako važno da zadržimo naše vrijednosti i identitet", naglasio je Selak.

SPS je istakao i svoju posvećenost bliskim odnosima sa Srbijom, podržavajući sve inicijative koje doprinose jedinstvu srpskog naroda.

Selak je pozvao sve članove i simpatizere SPS-a da hrabro nastave borbu za bolju budućnost Republike Srpske.

"SPS je partija socijalne pravde ali i nacionalno odgovorna partija. Baš danas smo ovdje i okupili zato našu braću iz Srbije, Crne Gore i naše partnere iz SNSD-a i DEMOS-a", rekao je Selak novinarima.

On je naveo da je u fokusu programa SPS-a običan čovjek i da se zalažu za veće plate i penzije u Srpskoj kao i za bolje zdravstvo i obrazovanje.

Selak je istakao značaj predstojećih lokalnih izbora, na kojima SPS planira da pokaže svoju posvećenost rešavanju problema građana na lokalnom nivou.

"SPS je spremna za lokalne izbore, idemo u 40 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj ali idemo samostalno i u dvije lokalne zajednice – u Drvaru i Sanskom Mostu", naveo je Selak i dodao da je slogan za lokalne izbore "Za Srpsku treba imati dušu".

Prema njegovim riječima, Socijalistička partija Srpske stoji čvrsto na pozicijama patriotizma i socijalne odgovornosti, spremna je da preduzme sve mjere kako bi se obezbijedio dostojanstven život za svakog građanina.

"Naše snage leže u jedinstvu i solidarnosti. Samo zajednički možemo izgraditi pravedno i dostojanstveno društvo za sve“, poručio je Selak.

Nemanja Starović, izaslanik predsjednika Srpske napredne stranke i predsjednika Vlade Srbije Miloša Vučevića, prenio je poruke podrške i saradnje.

"Poruke koje podrazumijevaju potrebu za izgradnjom državotvornog i rodoljubivog političkog jedinstva koje nam je zaista neophodno u ovim vremenima koja su izuzetno teška i izazovna kako za Republiku Srpsku tako i za Srbiju", rekao je Starović.

Generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić rekao je da Kongres SPS-a djeluje kao repriza Svesrpskog sabora i da bi svaka partija sa srpskim prefiksom u Srpskoj trebalo da nastupa na takav način i ima svoje prijatelje kada su u pitanju okolne zemlje gdje postoji srpski narod.

"Na ovakav način imamo mogućnost povezivanja i da branimo ono što je naš nacionalni interes. Nacionalni interes nije samo fraza. To podrazumijeva mogućnost da ostanemo da živimo i fukcioništemo u našim okvirima na način kako mi to želimo", rekao je Amidžić.

Član Predsjedništva Pokreta socijalista iz Srbije Bojan Torbica rekao je da taj pokret zajedno sa SPS-om protekle četiri godine vodi političku borbu na ujedinjenju srpskog naroda.

"Prethodni Svespski sabor bio je dokaz da je ova naša politika koju zajednički sporovodimo četiri godine ispravna politika, realna i ostvariva", rekao je Torbica.

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković poželio je Selaku i svim predstavnicima vlasti u Srpskoj da zajedno slijede mudre poruke koje su se čule na Svesrpskom saboru, navodeći da to isto želi i u Srbima u Crnoj Gori.

"Jedinstvo je jedini ključ opstanka našeg naroda u cijelom regionu“, istakao je Dajković.

Odgovarajući na pitanje o porukama nakon Svesrpskog sabora koje su upućene iz Federacije BiH, Dajković je rekao da se isto to dešava i u Crnoj Gori.

"Svega 24 časa nakon Sabora u Crnoj Gori smo proživjeli pakao i šikanu od prestavnika izvršne vlasti ali i medija bliskih Milu Đukanoviću. Ali to nas ne treba naročito da zanima, imamo svoj put. Jedinstvo, sloga, samo nas to može sačuvati", naglasio je Dajković.

Prvom kongresu SPS-a koji je održan u Banskom dvoru u Banjaluci prisustvovali su funkcioneri stranke, delegati, te brojni gosti među kojima je bio i organizacioni sekretar SNSD-a Igor Dodik.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE