• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šmit u Banjaluci: Razgovarao sa Durakovićem i direktorom IDDEEA BiH

Autor Dragana Božić

Visoki predstavnik u BiH, koje vlasti Republike Srpske ne priznaju, boravio je danas u Banjaluci.

 GWocBzyWcAATXsW.jpg Izvor: OHR/X

Kako je objavljeno na stranicama OHR-a na društvenoj mreži X, Šmit se sastao sa potpredsjednikom Srpske Ćamilom Durakovićem, a sudeći prema fotografijama, njih dvojica su uz razgovor uživali u ljepotama Vrbasa.

Kako je navedeno, Šmit i Duraković su razmijenili stavove o aktuelnim političkim prilikama u BiH, sa posebnim osvrtom na položaj povratničkih zajednica u RS.

Šmit je naglasio da secesionističke i autoritarne težnje, skupa sa negativnom retorikom koja teži da izazove podjele, usporavaju napredak na putu reformi i integracija što ima stvarne posljedice za sve građanke i građane BiH.

"Političke elite moraju pokazati stvarnu opredijeljenost za rješavanje problema u duhu zajedničkih prioriteta za dobrobit svih u BiH", rekao je visoki predstavnik.

Šmit je danas u Banjaluci obišao i Agenciju za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), te izrazio svoju punu političku podršku ovoj važnoj državnoj instituciji čiji je zadatak da se stara za neometanu personalizaciju ličnih dokumenata i održavanje baza podataka.

"Neometan rad ove državne agencije i sprovođenje najviših standarda u zaštiti podataka moraju biti očuvani u interesu svih građanki i građana BiH", rekao je Šmit na sastanku sa direktorom Agencije Almirom Badnjevićem u Banjaluci.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE