• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD održao završnu tribinu u dvorani "Borik", minutom ćutanja odata pošta stradalim u poplavama

Autor Dušan Volaš

Završna predizborna tribina Saveza nezavisnih socijaldemokrata koja je održana u Sportskoj dvorani Borik u Banjaluci počela je minutom ćutanja za stradale u poplavama u FBiH.

 SNSD održao završnu tribinu u dvorani "Borik", minutom ćutanja odata pošta stradalim u poplavama Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

Osim rukovodstva SNSD-a, tribini su prisustvovali i predstavnici vladajućih politički stranaka iz Srbije, Mađarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je siguran u pobjedu kandidata SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikole Šobota i odborničke liste na predstojećim izborima, te istakao da je to imperativ.

Dodik je rekao da su pred Srpskom ponovo sudbonosni izbori, te da je Šobot pravi izbor, jer je sposoban i uspješan čovjek, te odličan ljekar, rukovodilac i organizator.

"Tako će, kako je sam rekao, raditi sa svojim timom i kada uđe u Gradsku upravu. On će uskoro biti novi gradonačelnik koji će s rukovodstvom Srpske i institucijama dodati sjaj ovom gradu. Inače, ovdje je SNSD riješio sve kapitalne infrastrukturne probleme, a želimo da Banjaluku auto-putem konačno spojimo sa Beogradom, te time obezbijedimo saobraćajnu i svaku drugu integraciju sa Srbijom", rekao je Dodik, prenijela je Srna.

On je naveo da je SNSD je odredio da Banjaluka bude glavni grad Srpske i administrativni centar, zbog čega ona treba novi uzlet.

"Moramo raditi brzo i da joj vratimo stari sjaj. To može Šobot i naša ekipa ljudi spremnih da rade najbolje što mogu i da se bore za Srpsku i lokalne zajednice", rekao je Dodik.

Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

On je pozvao građane da izađu na izbore i glasaju, te da je siguran u pobjedu SNSD-a koji, kako je rekao, po svim kalkulacijama danas ima 182.000 sigurnih glasova u Srpskoj.

"U Banjaluci imamo 48.000 takvih glasova. U najnepovoljnijim okolnostima za pobjedu gradonačelnika potrebno nam je 43.000. Dakle, potrebno je da izađemo, glasamo i da imamo novu Banjaluku, te idemo brzo naprijed", rekao je Dodik.

On je takođe rekao da je rukovodstvo Srbije, predvođeno Aleksandrom Vučićem, uspješno izgradilo odnos pažnje i brige za Srpsku i srpski narod. Zahvalio se i izaslaniku predsjednika FIDES-a, vladajuće partije u Mađarskoj, Peteru Sijartu, rekavši da on i mađarsko rukovodstvo pokazuju prijateljstvo i susretljivost kada je riječ o borbi Srba za njihova prava na ovim prostorima.

"Želimo da sačuvamo mir, stabilnost i naš identitet. Ne treba da spominjem koliko je važan bio Svesrpski sabor, koji je dao mnoge naše odgovore iz prošlosti, ali i smjernice za budućnost. Zato je Deklaracija donesena na Saboru jedan od najvažnijih dokumenata i baza za buduća vremena", poručio je Dodik.

Istakao je da Srpska zajedno sa Srbijom rješava sve probleme.

"Ovaj narod zna kako se brani sloboda i čast. Mi smo uvijek na `mrtvoj straži` naših interesa ovdje i nema opuštanja u pogledu odbrane Srpske. Ne vjerujemo danajcima koji donose razne darove. Vjerujemo Srbiji, Kini i Rusiji, Mađarskoj i Azerbejdžanu i svim prijateljima koji su bili uz nas u najtežim trenucima", rekao je Dodik.

On je rekao da Srpska živi teško u BiH, jer je Dejtonski sporazum razgrađen, te se u posljednje vrijeme suočava i sa zahtjevima EU da se odrekne etničkog i entitetskog glasanja.

"To znači da postanemo marginalna manjina u BiH, ali nećemo pristati na to da se odlučuje prostom većinom, jer ćemo biti preglasani. Onda nema ni Srpske a ni nas. Ako nema Srpske nema nam ni slobode ni života ovdje", rekao je između ostalog Dodik.

Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

Potpredsjednik SNDS-a Željka Cvijanović poručila je večeras u Banjaluci da od snage SNSD-a zavisi snaga Republike Srpske, što građani veoma dobro prepoznaju i zato uvijek daju podršku ovoj stranci.

"Uživaćemo podršku i u narednom periodu. Ovo je vrijeme kada treba da pokažemo jedinstvo i sabornost, zrelost. Ponosna sam na sve pobjede SNSD-a, jer su sve bile pobjede za Republiku Srpsku", naglasila je Cvijanovićeva na završnoj tribini stranke.

Ona je dodala da će se na taj način kretati i u narednom periodu, ruku pod ruku sve lokalne zajednice, svjesni odgovornosti i vremena u kojem živimo.

"Svjesni potrebe da biramo najbolje, kao što smo izabrali najboljeg da nas vodi sve ove godine – predsjednika Milorada Dodika. Tako želimo u svakoj lokalnoj zajednici da biramo ozbiljne i odgovorne ljude", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da Republika Srpska nije velika, ali je najveća za narod koji u njoj živi, kao što je velika i Srbija čijem rukovodstvu i narodu je zahvalila na podršci.

"Hvala im zato što su prepoznali sve ono što jeste bila naša velika bitka ovdje, a konačno ona je i zajednička. Pobijedimo i ovaj put onako kako treba i zaslužuje Republika Srpska, pobijedimo u svakom našem gradu i opštini onako kako to zaslužuju naši ljudi. Pobijediće Banjaluka, pobijediće Republika Srpska, pobijedićemo svi zajedno", poručila je Cvijanovićeva.

Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

Predsjednik SNS-a Miloš Vučević poručio je večeras u Banjaluci da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i opstanka Republike Srpske.

"Potrebna nam je Republika Srpska koja je politički stabilna. Srpska ima odgovornu politiku, predvođenu predsednikom Miloradom Dodikom, koja je važna za Srbiju", rekao je Vučević na završnoj tribini SNSD-a.

On je dodao da kada god je u Srbiji bilo izazovno i delikatno vrijeme, nije bila sama, da su podršku uvijek dobijali od Srpske i Dodika, što cijene i poštuju.

Vučević je podsjetio da je na Svesrpskom saboru usvojena Deklaracija koja je važna za srpski narod u Republici Srpskoj, Srbiji i regionu, a u kojoj je prioritet očuvanje srpskog naroda sa obje strane rijeke Drine, očuvanje Srpske i Srbije.

"To nije puki akt, to je važan dokument u kojim je prvi put definisano da jačamo Republiku Srpsku i Srbiju, da se politički borimo za Kosovo i Metohiju, da se čuva srpski jezik i pismo, kultura i vera", rekao je Vučević, koji je i predsjednik Vlade Srbije.

Predsjednik Demokratske partije Srba u Sjevernoj Makedoniji Ivan Stoilković istakao je večeras u Banjaluci da Republika Srpska i njen predsjednik Milorad Dodik vode epsku borbu za opstanak Srpske i ujedinjenje Srba.

Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

"Odgovornost je svih građana Republike Srpske da istraju na ovim idejama koje garantuju opstanak Republike Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima", poručio je Stoilković na završnoj predizbornoj tribini SNSD-a.

On je dodao da ne sumnja da će pobijediti Republika Srpska i Srbija u ovoj ideji iza koje stoji ogromna većina srpskog naroda.

"Kada imate takvu podršku naroda, onda vam ne može niko ništa", naglasio je Stoilković, koji je i potpredsjednik Vlade Sjeverne Makedonije.

On je zaključio da Banjaluka na predstojećim lokalnim izborima treba da izabere kandidata SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikolu Šobota jer je to izbor Banjaluke i Srpske.

Osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je večeras u Banjaluci da je budućnost i dužnost ove generacije političara na čelu sa Miloradom Dodikom i Aleksandrom Vučićem da se završi proces ujedinjena započet u glavama naših djedova.
"Moramo zajedno da primišljamo i gledamo ispred sebe", rekao je Vulin na završnoj predizbornoj tribini SNSD-a u Banjaluci, te pozvao na jedinstvo srpskog naroda.

Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

Vulin je istakao da se i o tome glasa na predstojećim izborima.

"Glasajte za poruku jedinstva sa Srbijom", poručio je Vulin.

On je istakao da Srpsku nisu stvorili stranci, nego vjekovna borba Srba.

"Stvorili su je Srbi i samo Srbi mogu da je izgube. Ne dajte da vas ubede da vas stranci mogu više voleti nego što mi volimo jedni druge", istakao je Vulin.

On je poručio da predstoji borba da se Srpska osnaži i da se svojim glasom odredi budućnost.

"Proces ujedinjena je započet i to se više ne može zaustaviti. Živela Srpska, živela Srbija!", naveo je Vulin obraćajući se na tribini.

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Milovan Bojić poručio je večeras u Banjaluci, na završnoj tribini SNSD-a, da je važno istrajati u jačanju Republike Srpske i Srbije kao garanta Dejtonskog mirovnog sporazuma, te da će Srpska uvijek imati njegovu podršku da bude bolja i naprednija.

Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

"Narod koji je jedinstven je nepobjediv narod. Treba istrajati u jedinstvu naroda i rukovodstva Republike Srpske", istakao je Bojić.

On je naglasio da je Republika Srpska napadnuta sa svih strana i da se atakuje na njen suverenitet i integritet, ali da srpski narod samo jedinstvom može da je odbrani.

"Sila može kako hoće, ali ne može dokle hoće", poručio je Bojić i naglasio da dolazi vrijeme u kojima se mijenja geopolitička karta svijeta.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot rekao je da se sa večerašnje završne predizborne tribine SNSD-a u Banjaluci šalje poruka srpskog jedinstva, kao i pobjede.

"Večeras šaljemo jasnu poruku koja je svima vidljiva, a to je pobjeda! Ta pobjeda znači da u naredne četiri godine u Banjaluku vraćamo stručnost i obrazovanje", poručio je Šobot u obraćanju.

Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

On je poručio da će graditi stanove za mlade, vrtiće, škole, te rješavati sve strukturne probleme u Banjaluci.

Šobot je poručio da će Banjaluka biti vraćena građanima i da će se slušati njihove potrebe.

"Osim poruke pobjede, večeras šaljemo i poruku koja je bitnija, a to je poruka srpskog jedinstva. Da smo zajedno jaki", rekao je Šobot.

On poručio da će na izborima pobijediti Banjaluka i Republika Srpska.

"Živjela Srpska i živjela nam Srbija!", rekao je Šobot.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić poručio je večeras da je Nikola Šobot najbolji mogući kandidat za gradonačelnika Banjaluke, a da lista SNSD-a za lokalne izbore u Banjaluci predstavlja prosperitet i budućnost.

Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

Đajić je poželio dobrodošlicu najvišim zvanicama i gostima na završnoj tribini SNSD-a u Banjaluci.

"Čast nam je što je ovdje i otac predsjednika Srbije gospodin Anđelko Vučić", rekao je Đajić.

On se zahvalio članstvu partije, ističući da će SNSD ostvariti veliku pobjedu na izborima u nedjelju, 6. oktobra.

"Banjaluka je na velikom ispitu. Nama treba ozbiljna osoba da vodi Banjaluku. Trebaju nam stabilni, obrazovani i stručni patriotski ljudi, a to je Nikola Šobot", rekao je Đajić.

On je poručio da SNSD u Banjaluci ima najbolju odborničku listi za gradski parlament, koja predstavlja prosperitet i budućnost.

"Pobijediće Srpska, pobijediće Banjaluka! Živjela Srpska, živjela Srbija!", poručio je Đajić obraćajući se na tribini.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE