• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lideri partija: Neprimjereno da Incko prijeti!

Lideri pojedinih stranaka u RS ocijenili da su neprimjerene prijetnje visokog predstavnika u BiH.

 Lideri partija: Neprimjereno da Incko prijeti! Izvor: MONDO

Predsjednik DNS-a Marko Pavić smatra da su potpuno neprimjerene prijetnje visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da bi bilo koga od političara mogao da suspenduje i time mu zabrani učešće na predstojećim izborima.

''Time se visoki predstavnik ne smije služiti. Izborne kampanje u BiH mogu biti primjer mnogim evropskim zemljama'', rekao je Pavić za "Fokus" povodom Inckove izjave da će u narednom periodu pažljivo osluškivati izjave zvaničnika da bi u slučaju ''određenih ekscesa'' mogao da interveniše.

Pavić je rekao da je OHR-u istekao rok trajanja u BiH, te da ova kancelarija što prije mora da ustupi mjesto specijalnom predstavništvu EU koje će pomoći BiH da što prije postane član evropske porodice. OHR koriste ostaci bošnjačkog lobija koji misle da preko visokog predstavnika mogu da ostvare sve svoje ciljeve, dodao je on.

Potpredsjednica SNSD-a Nada Tešanović istakla je da ona i njena stranka ne žele ekscese u kampanji, ali isto tako ni da im neko prijeti, i to prije nego što je kampanja uopšte počela.

"Opet imamo osobu koja se postavlja iznad svih, iznad zakona", naglasila je Tešanovićeva i dodala da se u BiH smatralo da je vrijeme OHR-a prošlo, ali da se pojedinac postavlja iznad svih i smatra da može da komanduje u zemlji u kojoj se život ne smije odvijati onako kako to žele zvaničnici i oni koji su ih birali.

Potpredsjednik PDP-a Branko Dokić rekao je da je svako miješanje visokog predstavnika i eventualno donošenje bilo kakve odluke u tom kontekstu kontraproduktivno i da će ići na ruku političkoj opciji protiv koje eventualno pokuša da interveniše.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da je neobjašnjivo da BiH još ima specijalni status kao država u odnosu međunarodne zajednice prema njoj.

Đokić je istakao da je produžavanje direktne kontrole koju u BiH provodi OHR prevaziđeno, ne daje rezultate već samo pothranjuje one koji su protivnici uspostavljanja normalne zajednice, zasnovane na principima Dejtona.

"BiH se može mnogo bolje organizovati, braniti i održati ukoliko domaće institucije i građani ove zemlje budu upravljali njom. Ovde je potrebno stvarati svijest o održivosti BiH, a ne održavati BiH pod prijetnjom međunarodne zajednice da je zemlja koja više treba međunarodnoj zajednici nego nama koji u njoj živimo", rekao je Đokić. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE