• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Postignut dogovor: Imenovan Tegeltija, izvještaj ide u NATO sjedište!

Zoran Tegeltija konačno je danas imenovan za mandatara predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH. Dogovoreno i da BiH u sjedište NATO pošalje dokument Program reformi BiH

Predsjedništvo BiH je na današnjoj vanrednoj sjednici u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

U saopštenju iz Predsjedništva BiH navodi se da je donesena odluka da će u NATO sjedište u Briselu biti dostavljen dokument Program reformi BiH.

"Dokument će biti dostavljen dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Savjetu ministara", naglašava se u saopštenju.

Možda će vas zanimati

NIŠTA BEZ STRANIH AMBASADORA

Članovi Predsjedništva BiH danas u 12 sati primili su ambasadore Sjedinjenih Američkih Država, Republike Italije, Republike Francuske, Velike Britanije i Sjeverne Irske, Savezne Republike Njemačke i šefa Delegacije EU u BiH.

Imenovanje Tegeltije (SNSD) uslijedilo je na posebnoj sjednici održanoj nakon ovog sastanka.

Podsjećamo, sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine 27. avgusta na kojoj je trebalo da bude raspravljano o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara Savjeta ministara, otkazana je, a srpski član Milorad Dodik je tada povukao zahtjev za imenovanje Tegeltije.

Zoran Tegeltija, kandidat SNSD-a za ovu poziciju, rođen je u Mrkonjić Gradu 1961. godine. Doktor je ekonomskih nauka.

Bio je zaposlen, između ostalog, u Rafineriji nafte, Poreskoj upravi i Republičkoj upravi carina Republike Srpske. Na mjesto načelnika opštine Mrkonjić Grad izabran je 2004. godine i 2008. godine.

Za ministra finansija Republike Srpske izabran je 2010. godine u Vladi premijera Aleksandra Džombića. Mandat obnavlja 2013. godine, u Vladi koju je vodila Željka Cvijanović, sve do 2018. kada je ponovo osvojio mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srecno

I bilo je vrijeme. Srecno svima u BiH, a narocito najdrazoj RS.

MONDO REPORTAŽE