• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvizdić: Potvrđivanje predsjedavajućeg Savjeta ministara početkom decembra

Denis Zvizdić, predsjedavjaući Predstavničkog doma BiH, kazao je danas novinarima da će sjednica ovog doma, na kojoj će biti potvrđen mandatar Savjeta ministara BiH, biti u prvoj sedmici decembra.

Poslije sjednice Kolegijuma ovog doma, Zvizdić je rekao da će nakon potvrđivanja Tegeltija predložiti ministre, koji potom treba da prođu procedure provjere.

"Prema zakonu, maksimalan rok za imenovanje Savjeta ministara je 35 dana", rekao je novinarima Zvizdić i podsjetio da je sjednica Komisije za izbor Savjeta ministara zakazana za utorak, 26. novembar.

Možda će vas zanimati

Govoreći o današnjoj sjednici Predstavničkog doma na kojoj su usvojene izmjene i dopune Poslovnika ovog doma, Zvizdić je naveo da će uvijek podržati inicijative koje znače efikasniji rad parlamenta.

"Vidimo da se stvari kreću naprijed", konstatovao je Zvizdić i izrazio zadovoljstvo što je Predsjedništvo usvojilo Program reformi i imenovalo Tegeltiju za budućeg predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Zvizdić nije mogao precizirati ko će biti budući ministri u Savjetu ministara iz reda SDA, ocijenivši da resori nisu precizno podijeljeni i da je međustranački dogovor od prije nekoliko mjeseci samo načelan.

Kada je riječ o Programu reformi, Zvizdić je naveo da je to dokument sačinjen u saradnji sa ambasadama zemalja Kvinte i NATO-om i da će biti prihvatljiv za Alijansu i značiti dalje integracije BiH u taj savez.

"To je ono što smo čekali, što smo željeli i što je konačno deblokiralo procese u BiH", kaže Zvizdić. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE