• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović i Džaferović: Pozitivan iskorak za BiH, nema pobjednika i pobjeđenog

Autor Fena

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da u današnjoj odluci o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH nema pobjednika niti pobjeđenog, od bilo kojeg političara ili bilo koje politike.

"Ovdje su pobjednici Bosna i Hercegovina i svi njeni narodi i građani", istakao je Džaferović.

Pojasnio je da je Predsjedništvo danas usvojilo program reformi Bosne i Hercegovine koji će biti dostavljen NATO-u dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Savjetu ministara BiH.

Možda će vas zanimati

"Nakon toga je donesena odluka o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH koja će biti dostavljena Predstavničkom domu PSBiH", rekao je Džaferović.

Dodao je da su protekla dva mjeseca u Predsjedništvu, zajedno s prijateljima iz svijeta i NATO-om, naporno radili i sačinili dokument koji omogućava nastavak saradnje s tim savezom.

"Taj dokument je u skladu s principom vladavine prava i podržavaju ga naši prijatelji iz svijeta i NATO", kazao je Džaferović.

Naveo je da u narednom periodu očekuje deblokadu rada Predstavničkog doma PSBiH i uspostavu vlasti u cijeloj BiH.

"Ovdje je postignut konsenzus među članovima Predsjedništva koje je jednoglasno donijelo ovu odluku jer nije moguć nikakav diktat, ni Džaferovićev, ni Dodikov, ni Komšićev, niti bilo kakav unilateralni diktat unutar BiH", naglasio je Džaferović.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pozdravio je odluku Predsjedništva BiH o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, navodeći da je formiranje vlasti pozitivan iskorak za BiH.

"Ubrzavanje EU i NATO puta vodeći je vanjskopolitički cilj koji BiH pruža dugoročnu viziju razvoja. Saradnja, optimizam i ravnopravnost konstitutivnih naroda put su ka reformiranoj i snažnoj zajedničkoj domovini", napisao je Čović na svom twitter nalogu.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE