• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović: Imenovanje Tegeltije - rezultat odluke da se aktivira MAP

Autor SRNA

Predsjednik PDP-a smatra da je imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara "rezultat odluke da se u sjedište NATO-a u Brisel pošalje prvi dokument kojim se aktivira Akcioni plan za članstvo BiH u tom vojnom savezu".

 Branislav Borenović o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara Izvor: Dragana Božić, mondo.ba

"Lider SNSD-a Milorad Dodik je time odlučio da Republika Srpska i BiH idu u NATO", rekao je Branislav Borenović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Borenović je optužio SNSD da je, kako kaže, pogazio odluke Narodne skupštine, među kojima je i Rezolucija o vojnoj neutralnosti.

Možda će vas zanimati

On je dodao da "SNSD i Dodik nakon ove odluke ne mogu da se nazivaju braniocima interesa Srpske".

"Šta god da je sadržaj dokumenta nazvanog kao Program reformi BiH, on aktivira članstvo BiH u NATO. Dakle, ulazi se u viši oblik saradnje sa tim savezom. To je odluka SNSD-a, HDZ BiH i SDA", rekao je Borenović i dodao da će dogovori na tom planu uslijediti najvjerovatnije naredne sedmice "kada se budu odigrale stvare u vezi sa formiranjem Savjeta ministara".

Borenović je upitao da li će predstavnici vlasti Srpske odgovarati u skladu sa Krivičnim zakonikom jer u ovom slučaju nisu poštovali odluke parlamenta Srpske.

On je rekao da je Komisija Predstavničkog doma parlamenta BiH za pripremu izbora Savjeta ministara izabrana još lani, ali da nije konstituisana s obzirom da nije izabrano njeno rukovodstvo.

"Članovi Komisije su izabrani, a njome predsjedava najstariji poslanik. On je iz srpskog kluba i može je u vezi sa izborom Savjeta ministara sazvati u svakom momentu", dodao je Borenović.

Odluka Predsjedništva BiH o imenovanju Tegeltije biće dostavljena u dalju proceduru Komisiji za pripremu izbora Savjeta ministara Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

U saopštenju iz Predsjedništva BiH navodi se da je donesena odluka da će u NATO sjedište u Briselu biti dostavljen dokument Program reformi BiH.

"Dokument će biti dostavljen dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Savjetu ministara", naglašava se u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE