• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomirenje Vasića i Stanivukovića, Stanić ostaje iza uvrede ministarki

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

U drugom danu zasjedanja Etičkog odbora Narodne skupštine RS došlo je do „džentlmenskog pomirenja“ poslanika Kostadina Vasića (Ujedinjena Srpska) i Draška Stanivukovića (PDP) koji su jedan protiv drugog podnijeli prijave ovom odboru.

 Etički odbor NSRS Stanivuković Stanić Izvor: Mondo - Brankica Spasenić

Sonja Karadžić – Jovičević predsjednica Etičkog odbora NSRS je istakla da su obojica imali „džentlmenski pristup“ tokom sjednice i razgovarali na „visoko civilizovanom nivou“.

- Prisjetili su se svih razloga koji su doveli do izjava koje nisu primjerene, ali jesu ljudske. Radi se o trenutku kada je čovjek umoran, pogodi ga tema, radi se i o afektu...– rekla je Karadžić – Jovičević.

Možda će vas zanimati

Vasić je potvrdio da su padala teške riječi, ali da čovjek mora i da prašta, kao i da nije bilo zle namjere ni sa jedne strane.

- Ako je sa moje strane bilo nešto nekorektno, spreman sam da sjednem i razgovaram. U ovoj skupštini svi treba da se povuku korak unazad i da radimo civilizovano i u skladu sa poslovnikom. Sa Draškom sam popeglao situaciju. Nije bilo zle namjere ni sa jedne strane – rekao je Vasić.

Stanivuković je istakao da se nekada u skupštini RS radi i po 12 do 14 sati radi u jednoj prostoriji, pod refletkorima i kamerama, i da svako ima „emocije, akcije i reakcije“.

- Situacija je sada čista, odbor neće imati teškog posla u ovim slučajevima jer smo mi to između sebe korektno i ljudski riješili – rekao je Stanivuković.

Osim ove dvije prijave, pred Etičkim odborom bile su još četiri prijave za kršenje etičkog kodeksa, među kojima i Kluba SNSD-a protiv Miladina Stanića (SDS) jer je ministarsku finansija RS Zoru Vidović nazvao „glupačom“.

Stanić je danas podvukao da ostaje iza te izjave.

On je objasnio da ga je, prije nego što je to izjavio, šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić optužio za kriminal, tvrdeći kako mu je Vidović tokom jedne kontrole „našla ukradene mašine iz Italije“.

- Nebuloze bez osnova. Neka dokažu navode iz ove priče i spreman sam na doživotnu robiju. Ne dozvoljavam da se prema meni iznose gnusne laži, a da ja ne odgovorim. Dok god ne dokaže ove optužbe, dotle ostajem pri svojoj izjavi – rekao je Stanić.

Upitan da precizira „koju izjavu“, Stanić je rekao „ostajem pri svojoj izjavi, neću da ponavljam“.

- Dok god ne dokažu bilo šta od onoga što su izjavili, ostajem iza svoje izjave. Ako bilo šta dokažu, dobrovoljno idem na doživotnu robiju – rekao je Stanić.

Rekao je i da je tražio da mediji budu prisutni na sjednici odbora kada on bude davao izjavu, a pošto mu to nije dozvoljeno, nije je ni dao.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE