• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik kaže da je opoziciji poslao Program reformi, Šarović demantuje

Autor mondo.ba

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, kaže da je nekim članovima opozicije poslao dokument ''Program reformi'' koji Predsjedništvo šalje u sjedište NATO-a. Iz SDS demantuju da je to istina.

 Dodik program reformi opozicija Izvor: Mondo - Brankica Spasenić

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović izjavio je danas da od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika nije dobio Plan reformi, na koje je Dodik stavio potpis, a koji će biti dostavljen u sjedište NATO saveza.

On je ocijenio da je čista laž Dodikova današnja izjava u kojoj tvrdi da je opoziciji u Republici Srpskoj dostavio ovaj famozni dokument.

"SDS kao najveća opoziciona stranka u Republici Srpskoj, a ni ja kao njen predsjednik, nismo od Dodika dobili nikakav dokument. Mi i dalje tražimo da se taj dokument objavi čitavoj javnosti u Republici Srpskoj jer su u pitanju veoma ozbiljne stvari o kojima odluku ne može donositi bilo koji pojedinac, nego institucije," rekao je Šarović

Dodik: Dokument nije tajna

Srpski član Predsjedništva BiH izjavio je danas da dokument Program reformi nije nikakva tajna i da "mnogi važni ljudi iz opozicije imaju taj dokument jer im ga je on poslao".

Dodik je optužio opoziciju da sada pravi predstavu od Programa reformi i da on ne bježi od toga da taj dokument bude razmatran u Narodnoj skupštini.

"Rekao sam da ću Program reformi BiH predočiti Narodnoj skupštini Republike Srpske prije nego što bude upućen u NATO," objasnio je Dodik.

Možda će vas zanimati

Dodik navodi da tokument ne prejudicira članstvo u NATO-u.

"Tamo ne piše da je to ANP (Prvi godišnji nacionalni plan za NATO), a ni jedne riječi nema o MAP-u (formalni zahtjev BiH za Akcioni plan za članstvo). Proces ne prejudicira članstvo, pa tako ni put u članstvo. To govori da ta odluka nije ni donosena," rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On tvrdi da ne prejudicirati odluku, značiti ostaviti je „sa strane“.

"Uzeli smo praksu iz Srbije i nekih drugih zemalja, koje su članice EU, ali ne i NATO-a, kao i zemalja koje nisu ni u jednom od saveza... Sve i jedna ta zemlja ima neki sporazum saradnje s NATO-om, to ima i Srbija i ovo što je u toj reformskoj agendi ne prevazilazi ono što Srbija ima," objasnio je Dodik, prenijela je Fena.

Program reformi prihvaćen je na posebnoj sjednici Predsjedništva BiH 19. novembra ove godine.

Dogovoreno je da će dokument u sjedište NATO-a u Briselu biti upućen dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Savjeta ministara BiH.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE