• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Komšić diskredituje BiH u očima civilizovanog svijeta

Autor SRNA

Predsjedavajući i hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić neovlašteno je pisao Ambasadi BiH u Švedskoj i mimo bilo kakvog dogovora dao instrukcije njenom osoblju u vezi sa prisustvovanjem ceremoniji dodjele Nobelove nagrade.

"Predsjedništvo BiH, kako i sam Komišić priznaje, nije rasparavljalo o tome, pa je nejasno ko je donio odluku da osoblje Ambasade ne ide na dodjelu Nobelove nagarde. Da sve bude još čudnije Predsjedništvo BiH nije dobilo poziv za tu ceremoniju, nije dobilo čak ni upit iz MIP-a ili Ambasade u Švedskoj", istakao je srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik upitan da prokomentariše Komšićeve insturkcije upućene zaposlenim u Ambasadi BiH u Švedskoj da bojkotuju dodjelu Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu.

On je rekao da nije jasno zašto se Komšić našao prozvanim da daje ili uskraćuje ovlašćenja bilo kome u diplomatskoj misiji BiH u Švedskoj.

"Komšićevo insisitiranje na politizaciji i problematizaciji nečega što je pitanje književnosti, a ne politike, dodatno diskredituje BiH u očima civilizovanog svijeta", zaključio je Dodik.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE