• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati i Albanci bojkotuju Nobela, predstavnik BiH ipak na ceremoniji

Autor mondo.ba

U Stokholmu će danas Peteru Handkeu biti biti dodijeljena Nobelova nagrada za književnost. Pojedine zemlje, bijesne zbog Handkeove ljubavi prema Srbima, bojkotuju svečanu ceremoniju, predstavnik BiH ipak na dodjeli

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske (MVEP) odlučilo je da ambasador te zemlje u Kraljevini Švedskoj ne učestvuje na ceremoniji dodjele Nobelove nagrade u Stokholmu zbog, kako je saopšteno, "dodjele nagrade osobi politički angažovanoj u davanju podrške velikosrpskoj politici Slobodana Miloševića 90-ih godina prošlog vijeka".

To je Ministarstvo objavilo na svom Twitteru.

Možda će vas zanimati

Ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost, austrijski književnik Peter Handke, našao se na meti kritika zbog svojih stavova Srbiji i Slobodanu Miloševiću.

Ceremoniji, kako je ranije saopšteno, neće prisustvovati ni ambasador Albanije, ni predstavnik Prištine.

Juče je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio dopis Ambasadi BiH u Švedskoj, u kojem je "naredio" da niko u ime BiH ne smije da prisustvuje ceremoniji dodjele Nobelove nagrade, kao i da bi eventualno prisutstvo nekoga na toj ceremoniji predstavljalo kršenje Ustava BiH.

Ipak, i pored ovog "naređenja", Predsjedništvo BiH će imati svog predstavnika na svečanoj dodjeli Nobelove nagrade Handkeu, isto tako slavnog, cijenjenog i nagrađivanog u svijetu.

Naime, savjetnik srpskog člana predsjedništva BiH Milorada Dodika, čuveni režiser Emir Kusturica, još prije nekoliko dana doputovao je u Stokholm kako bi podržao svog velikog prijatelja Petera Handkea, a naravno, najavio je i prisustvo na današnjoj svečanoj ceremoniji.

Dodjela Nobelovih nagrada za književnost biće održana danas u u 16.30 časova u Stokholmu.

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zq

Da treba Cokolindi ili kosovarima, dati nagradu,nebi se bunili.Mogu samo mastati a u stvarnosti znaju,da je to daleko,kao milion svjetlosnih godina.Zato su ogorceni.

Maks

Otkd nepismenim Pravo da osuduju Nobelovca

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop