• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imenovanje Božovića skinuto s dnevnog reda PS BiH

Autor SRNA

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je u Sarajevu.

Sa dnevnog reda, na zahtjev predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije, skinuto je potvrđivanje imenovanja Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Na dnevnom redu sjednice je više prijedloga koje je utvrdio i u parlamentarnu proceduru uputio Savjet ministara u prethodnom mandatu, među kojima Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnim sporovima BiH, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH.

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu više institucija, među kojima godišnji izvještaji Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2017. i 2018. godinu, izvještaji o radu Pravobranilaštva BiH za 2018. godinu, o sprovođenju opštih izbora 2018, te o sprovođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije BiH u 2018. godini.

Poslanici treba da potvrde izbor članova Predstavničkog doma u zajedničkim komisijama oba doma, te stalnim delegacijama u međunarodnim organizacijama u kojima je Parlamentarna skupština BiH član.

Novi poslanici

Predsjednik Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Branko Petrić danas je na početku sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH uručio poslaničke mandate Sanji Vulić i LJubici Miljanović.

Vulićeva i Miljanovićeva su u Klubu poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu zamijenile Stašu Košarca, koji je imenovan za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, i Vojina Mitrovića, imenovanog za ministra komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Nakon preuzimanja mandata, one su položile svečanu izjavu.

Predstavnički dom zasjedanje je nastavio tačkom poslanička pitanja.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE