• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NSRS odlučila: U Srpskoj uvedeno vanredno stanje zbog koronavirusa

Autor mondo.ba/SRNA

Narodna skupština Republike Srpske danas je na 12. posebnoj sjednici, održanoj u Banjaluci, usvojila Odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije usljed korona virusa 2019-nCoV.

 Republika Srpska vanredno stanje Izvor: Narodna skupština RS

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srpske“.

"Odluka je donesena na osnovu Amandmana CVII na član 70. stav 3. Ustava Republike Srpske, u kojem je propisano da Narodna skupština, u skladu sa Ustavom i zakonom, proglašava vanredno stanje za Republiku ili dio Republike u slučaju ugrožavanja bezbjednosti, usljed elementarnih nepogoda (poplava, zemljotresa i požara), prirodnih katastrofa, epidemija, povreda ljudskih prava i sloboda i normalnog funkcionisanja ustavnih organa Republike", saopšteno je nakon sjednice.

Takođe, u članu 38. Zakona o Vladi Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 118/08), propisano je da Narodna skupština Republike Srpske na prijedlog Vlade Republike Srpske proglašava vanredno stanje kada je na teritoriji Republike ili dijelu Republike ugrožena bezbjednost usljed elementarnih nepogoda (poplava, zemljotres, požar i dr.), prirodnih katastrofa, epidemija, povreda ljudskih prava i sloboda i normalnog funkcionisanja ustavnih organa Republike, kao i da sama predlaže akte za preduzimanje mjera u takvim okolnostima.

Sjednici, koja je održana sa maksimalnim zaštitnim mjerama, su prisustvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministri u Vladi Republike Srpske.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE