• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zajednički nastup na izborima u Srebrenici i Mostaru

Autori mondo.ba Autori B.S.

U narednih nekoliko dana treba da se postigne dogovor o zajedničkom nastupu stranaka iz RS na lokalnim izborima u Srebrenici.

 SNSD nastup u Srebrenici i Mostaru Izvor: Milenko Šukalo/Srna

Ovo je istaknuto danas nakon sastanka predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović sa predsjednicima političkih partija iz RS i šefovima klubova u Predstavničkom i Domu naroda PS BiH.

Cvijanović je precizirala da bi se dogovor za Srebrenicu trebao postići u narednih pet do sedam dana, uz ocjenu da je ova opština jedno od strateških mjesta.

Pročitajte i ovo

"Ovo predstavlja poziv našim političkim partijama da u narednih nekoliko dana postignu dogovor," istakla je Cvijanović navodeći da su utvrđeni rokovi i aktivnosti koje treba provesti.

Što se tiče izbora u Mostaru, predsjednica RS je izrazila nezadovoljstvo položajem srpske zajednice, te poručila da je na sastavnku iskazana potreba da se riješi pitanje konstitutivnosti u kantonima, generalno u Federaciji BiH.

Ona je naglasila i da bi se izbori u tom gradu trebali održati nakon višegodišnje blokade.

"Prepustićemo parlamentrnim klubovima da obave dodatne konsultacije u vezi s donošenjem Izbornog zakona. Kakav god bio ishod, želimo zajednički nastup i za grad Mostar," kazala je Cvijanović.

Sastanku kod predsjednice prisustvovali su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, član Kolegijuma Doma naroda BiH Nikola Špirić, šefica Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu BiH Snježana Novaković Bursać, predsjednik US i šef Srpskog kluba poslanika u Predstavničkom domu BiH Nenad Nešić, generalni sekretar DNS Darko Banjac, predsjednik SPS Goran Selak, predsjednik NDP Dragan Čavić, zamjenik predsjednika PDP Nenad Vuković i zamjenika šefa Kluba poslanika SDS – PDP u Predstavničkom domu Mira Pekić.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE