• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koordinacija Srba Mostar: Dogovor Čovića i Izetbegovića isključuje Srbe

Autor SRNA

Koordinacija Srba u Mostaru izražava nezadovoljstvo načinom na koji se došlo do dogovora o izbornim pravilima i prijedlogu statuta grada Mostara.

 Koordinacija Srba Mostar: Dogovor Čovića i Izetbegovića isključuje Srbe Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Oni pozivaju srpske predstavnike na svim nivoima vlasti da se aktivno uključe u iznalaženje optimalnog rešenja za Mostar koje ne bi bilo degradirajuće po srpsku zajednicu.

"Potpuno isključenje i ignorisanje srpske zajednice tokom pregovora i potpisivanja sporazuma ne služi na čast domaćim akterima, a pogotovo ne dijelu međunarodne zajednice koji je ovim potezom još jednom, po ko zna koji put, pokazao da otvoreno radi protiv interesa srpskog naroda u dolini Neretve", saopšteno je iz Koordinacije.

Koordinacija smatra da se predloženim rješenjima statuta grada Mostara na perfidan način srpska zajednica želi isključiti iz raspodjele sredstava kroz ovlaštenja tzv. komisija gradskih područja, čije osnivanje je predviđeno sporazumom.

"Jedini ispravan način raspodjele sredstava jeste da Gradsko vijeće grada Mostara odlučuje o raspodjeli sredstava, jer samo tako predstavnici srpskog naroda u Gradskom vijeću mogu koristiti mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa i tako blokirati odluke štetne po interese Srba u Mostaru", navodi se u saopštenju.

Predsjednici SDA i HDZ-a BiH Dragan Čović i Bakir Izetbegović 17. juna su, uz prisustvo predstavnika međunarodne zajednice, potpisali politički sporazum kojim je postignut dogovor o održavanju izbora u Mostaru nakon 12 godina.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE