• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Džaferović bio načelnik CJB Zenica kada su Srbima odsjecane glave

Autori mondo.ba Autori SRNA

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću da jeste bio dio vlasti u vrijeme Slobodana Miloševića, ali da, za razliku od njega, nije učestvovao u ratnim zločinima

 Dačić: Džaferović bio načelnik CJB Zenica kada su Srbima odsjecane glave Izvor: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću da jeste bio dio vlasti u vrijeme Slobodana Miloševića, ali da, za razliku od njega, nije učestvovao u ratnim zločinima, te da BiH nikad neće biti islamska država.

Dačić je u izjavi za javnost istakao da za sve vrijeme rata nije kročio na teritoriju BiH, niti je učestvovao u bilo kakvim ratnim zločinima.

Možda će vas zanimati

"Za razliku od mene, Šefik Džaferović je, kao što svi znaju, bio načelnik Centra službi bezbednosti Zenica u vreme kada su Srbima odsecane glave od strane Odreda `El mudžahedin` i takozvane Armije BiH u regionu Ozrena, počev od zločina u Vozući, što je bila prva operacija pre Islamske države, u kojoj se brutalno i ritualno odsecaju glave Srba i sve to se snima kamerama", naveo je Dačić.

Dačić je rekao da su u svemu tome DŽaferovićevi i Izetbegovićevi ljudi aktivno učestvovali "rukovođeni idejom stvaranja islamske države, iza čega i dalje stoje".

Zato, smatra Dačić, sve što DŽaferović govori odnosi se na njega, pa tako i neprincipijelnost oko teritorijalnog integriteta Srbije i drugih zemalja, prenijela je RTV.

"Po Džaferoviću, ako smo Srbima mogli bez kazne da odsecamo glave, što im ne bismo odsekli i deo teritorije", kaže Dačić.

On je ukazao na, kako je rekao, licemerje Džaferovića, koji je jednog dana za nezavisnost Kosova, drugog za teritorijalni integritet Azerbejdžana, trećeg dana prijeti ratom Republici Srpskoj ako spomene pravo na samoopredjeljenje, i tako redom.

"Samo da je protiv Srbije. Zato Džaferoviću, zapamti, BiH nikad neće biti islamska država, jer je to država ravnopravnih naroda i entiteta, a ako je Evropa želi, neka je prave kod njih", zaključio je Dačić.

Šef srpske dilpomatije kritikovao je sinoć za TV Hepi lidere SDA, jer se zalažu za priznanje kosovske nezavisnosti i podržavaju Azerbejdžan, jer su muslimani, kao i da se ponašaju kao ajatolasi.

Na to je DŽaferović reagovao, rekavši da se sve što je Dačić izrekao na njegov i račun Izetbegovića "odnose na njega" i da je Dačić bio "rame uz rame" sa, kako je naveo, "zločinačkim režimom Slobodana Miloševića".

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE