• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukač prijeti krivičnom prijavom protiv Džaferovića: Nije tačno da policija Srpske prevozi migrante u USK

Autor SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač kaže da se predsjedavajući Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDA Šefik Džaferović izlaže krivičnoj prijavi zbog netačnih tvrdnji da policija Srpske prevozi migrante na područje Unsko-sanskog kantona.

 Lukač prijeti krivičnom prijavom protiv Džaferovića: Nije tačno da policija Srpske prevozi migrante u USK Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Insistiranje na neosnovanim optužbama može predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da košta krivične prijave", poručuje Lukač.

Lukač je za RTRS rekao da MUP Srpske nikada svojim vozilima nije prevozio migrante, niti su poznate firme koje se bave takvim nelegalnim aktivnostima.

On je naglasio da policija Republike Srpske nikada nije migrante maltretirala, ni tukla, niti ih ograničavala da idu tamo gdje žele što im je garantovano Evropskom konvencijom o ljudskim pravima.

"Mi im dozvoljavamo da se kreću, ali ne dozvoljavamo da ugrožavaju naše građane ili da prave prekršaje i krivična djela", napominje Lukač.

Džaferović je za BHRT izjavio "da se Policija Republike Srpske i pojedine firme, koje organizovano prebacuju migrante od istočne granice BiH prema Unsko-sanskom kantonu, izlažu krivičnoj odgovornosti. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE