• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komšić i Džaferović uputili saučešća povodom smrti El Sabaha

Autor mondo.ba/SRNA

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović uputili su telegrame saučešća povodom smrti emira Kuvajta šeika Sabaha el-Ahmada el-Sabaha

 Komšić i Džaferović uputili saučešća povodom smrti El Sabaha Izvor: Vikipedija

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić istakao je u telegramu da će šeik Sabah el-Ahmad el-Sabah, ostati upamćen kao mirotvorac koji je zagovarao prijateljske odnose i saradnju među državama regiona na sveopštu dobrobit.

"Pamtićemo ga i kao lidera koji je pružao podršku BiH, te smo njegovom smrću ostali bez značajnog prijatelja", naveo je Komšić u telegramu saučešća.

On je dodao da je sa tugom primio vijest o smrti kuvajtskog emira i da iskreno saosjeća sa narodom Kuvajta i kraljevskom porodicom, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović takođe je uputio kuvajtskom narodu i kraljevskoj porodici telegram saučešća povodom smrti emira Kuvajta Sabaha el-Ahmada el-Sabaha.

"Šeik Sabah je bio veliki prijatelj BiH i njegov odlazak predstavlja gubitak za našu zemlju. Tokom svog života on je ostavio neizbrisiv trag, dajući ogroman doprinos izgradnji stabilnosti i razvoja Kuvajta, kao i cijele regije, te sam siguran da će njegova djela ostati zapamćena i cijenjena i kod budućih generacija", navodi se u telegramu.

Vladar Kuvajta emir Sabah el-Ahmad el-Sabah preminuo je u 91. godini. Sabah je vladao Kuvajtom od 2006. godine, a upravljao je spoljnom politikom te zemlje više od 50 godina.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE