• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojena informacija o nezakonitom djelovanju ministrice Turković

Autor Dragana Božić

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas informaciju o nezakonitom i neprofesionalnom djelovanju ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković koju je predložila delegat Dušanka Majkić.

 Usvojena informacija o nezakonitom djelovanju ministrice Turković Izvor: MVP BiH

Na usaglašavanje je upućen zaključak šefa Kluba hrvatskog naroda Lidije Bradare kojim se zadužuje Savjet ministra da pripremi i dostavi Domu naroda informaciju za kvalitetnu diskusiju o stanju u Ministarstvu inostranih poslova i djelovanju Turkovićeve.

Šef Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda parlamenta BiH Asim Sarajlić je tokom rasprave odbio navode da je Turkovićeva dio problema u vezi sa imenovanjem komisije za pitanje Trgovske gore.

"Kada je riječ o stavovima u vezi Rusije i Kina, zna se da mi želimo u EU. Pretenciozno je reći da je ponašanje ministra Turković neprofesionalno i nezakonito", rekao je Sarajlić.

On kaže da je u nadležnosti Predsjedništva BiH spoljna politika, a da je pitanje rada Ministarstva inostranih poslova u nadležnosti predsjedavajućeg Savjeta ministra Zorana Tegeltije, čija je zamjenik Turkovićeva.

Delegat kluba Srba Dušanka Majkić, koja je i predložila razmatranje ove tačke, smatra da Dom naroda ima pravo i obavezu da razgovara o svemu, uključujući i o stanju u Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE