• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS o obaveznim maskama: Apsurdna odluka!

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Odbora za zdravstvo SDS-a Slobodan Stanić iznio je danas niz primjedbi na zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije, ističući da obaveza nošenja maski na otvorenom može biti opravdana u velikim svjetskim metropolama, ali ne i u Srpskoj.

 SDS o obaveznim maskama: Apsurdna odluka! Izvor: SDS

"Na osnovu kojih pokazatelja se došlo do zaključka da su virus korona u Republici Srpskoj u značajnoj mjeri prenosi na otvorenom prostoru? Ova mjera je obavezujuća i za gradove i za sela. Isto se tretira šetanje Gospodskom ulicom u Banjaluci i rad na njivi ili u šumi", rekao je Stanić na konferenciji za novinare u Banjaluci, objavila je Srna.

On smatra da je potpuni apsurd da dijete od osam, devet ili deset godina mora nositi masku na otvorenom, a da je zatim skida kada dođe u školu, u zatvoren prostor.

Član Odbora za zdravstvo Želimir Nešković rekao je da svi politički subjekti u Republici Srpskoj treba da čuvaju zdravlje građana Srpske, te da je to posebno važno kada je evidentan rapidan rast broja oboljelih.

"Pozivam sve institucije i predstavnike lokalnih zajednica da uložimo maksimalne napore da se zaustavi širenje virusa korona, te da se održi ekonomska stabilnost Republike Srpske", naglasio je Nešković.

On je rekao da tokom kampanje za predstojeće izbore sve političke partije treba da se pridržavaju preporučenih mjera i obezbijede minimum rizika obolijevanja građana.

"SDS će nastaviti svoju kampanju na potpuno bezbjedan način", rekao je Nešković.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE