• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sakan: Policijski izvještaj je pritisak protiv mene kao kandidata PDP

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan izjavio je danas da izvještaj koji je protiv njega podnijela Policijska uprava Banjaluka zbog osnova sumnje da je oštetio republički budžet za 185.000 KM, predstavlja "pritisak na njega kao kandidata PDP-a."

 Sakan: Policijski izvještaj je pritisak protiv mene kao kandidata PDP Izvor: MONDO

.
Sakan, koji je i član Glavnog odbora PDP-a, istakao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da "to nije istina i da se ne plaši pritisaka".

Pojašnjavajući to što ga izvještaj tereti da je sklapanjem ugovora sa privrednim društvima na poslovima održavanja lokalnih puteva omogućio protivpravno zauzimanje i eksploataciju prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja, on je naveo da se odrebe Zakona o rudarstvu Srpske ne odnose na eksploataciju prirodnih bogatstava ugroženih erozijom.

Možda će vas zanimati

On je rekao da je riječ o materijalu koji potiče iz erozija, koji onda "vraćaju na puteve odakle je odnesen", dodavši da ni jedan metar kubni tog materijala, koji je lošeg kvaliteta i pun zemlje, nije nikome plaćen, nego samo je plaćen njegov utovar, prevoz i ugradnja.

"Područje opštine Kotor Varoš je brdsko–planinsko i strmo, bogato vodotocima i svake godine, posebno u proljeće, topljenjem snijega, bujična erozija pravi veliku štetu na lokalnim i nekategorisanim putevima kojih ima oko 400 kilometara i koje opština održava iz svog budžeta. Posljednjih oko 40 godina prirodna pozajmišta u ovoj opštini se koriste za održavanje tih puteva", naveo je Sakan.

Policijska uprave Banjaluka podnijela je juče izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica čiji su inicijali Z.S. iz Kotor Varoša zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja, čime je republički budžet oštećen za 185.000 KM.

U saopštenju Policijske uprave navedeno je da se imenovani sumnjiči da je od 2017. godine do 2019. godine zloupotrebio ovlaštenja načelnika opštine, zaključivši ugovore sa društvima ograničene odgovornosti iz Kotor Varoša na osnovu kojih je omogućio nezakonitu eksploataciju mineralnih resursa, odnosno prirodnih bogastava, usljed čega je eksploatisano 23.187 metara kubnih kamenog materijala iz prirodnih pozajmišta, čime je oštetio budžet Srpske za 185.000 KM.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE