Tri načina da spremite sremuš, trajaće vam mjesecima | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Tri načina da spremite sremuš, trajaće vam mjesecima

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Ovo može svako, a genijalno je!

Izvor: YouTube/Riverford Organic Farmers

Sremuš je popularna biljka za salate, čorbe i variva, a pošto sadrži i brojne zdrave sastojke, mnogi žele da ga jedu i nakon što mu prođe sezona.

Sremuš se lako može konzervirati, na tri ukusna načina - isprobajte svaki! 

SO SA SREMUŠEM:

Izvor: YouTube/Riverford Organic Farmers

Opran i osušen sremuš u blenderu pomiješajte s krupnom morskom solju. Mješavinu poravnajte na plehu pa osušite u rerni zagrijanoj na 100 stepeni. Potom prespite u posudu i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

ULJE OD SREMUŠA:

Izvor: YouTube/Riverford Organic Farmers

U blenderu pomešajte oprani sremuš bez stabljika s maslinovim uljem. Na ovaj način možete čuvati i potpuno samljeveni, i sremuš isječen na krupnije komade. 

MASLAC SA SREMUŠEM:

Vjerovatno omiljeni način profesionalnih kuvara da sačuvaju začinsko bilje! Oprani sremuš bez stabljika isjecite sitno i pomiješajte s maslacem. Ovako pripremljeni maslac možete čuvati u frižideru ili čak zamrznuti, pa po potrebi kockicu ili dvije dodavati u razna ukusna jela.

Izvor: YouTube/Riverford Organic Farmers

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA