Ovo može svako, a genijalno je!
Sremuš je popularna biljka za salate, čorbe i variva, a pošto sadrži i brojne zdrave sastojke, mnogi žele da ga jedu i nakon što mu prođe sezona.
Sremuš se lako može konzervirati, na tri ukusna načina - isprobajte svaki!
SO SA SREMUŠEM:
Izvor: YouTube/Riverford Organic FarmersOpran i osušen sremuš u blenderu pomiješajte s krupnom morskom solju. Mješavinu poravnajte na plehu pa osušite u rerni zagrijanoj na 100 stepeni. Potom prespite u posudu i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.
ULJE OD SREMUŠA:
Izvor: YouTube/Riverford Organic FarmersU blenderu pomešajte oprani sremuš bez stabljika s maslinovim uljem. Na ovaj način možete čuvati i potpuno samljeveni, i sremuš isječen na krupnije komade.
MASLAC SA SREMUŠEM:
Vjerovatno omiljeni način profesionalnih kuvara da sačuvaju začinsko bilje! Oprani sremuš bez stabljika isjecite sitno i pomiješajte s maslacem. Ovako pripremljeni maslac možete čuvati u frižideru ili čak zamrznuti, pa po potrebi kockicu ili dvije dodavati u razna ukusna jela.
Izvor: YouTube/Riverford Organic Farmers