• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Starinski južnjački recept za najukusniji pinđur – uvijek ćete praviti duplu mjeru

Autor Nikolina Damjanić

Sezona crvene paprike je tu i svi željno isčekuju da se smanje vrućine, pa da nagrnu na spremanje ukusne zimnice u kojoj će tokom duge zime uživati svi članovi porodice.

 pinđur.JPG Izvor: Shutterrstock

Obično prve na tapetu budu barene paprike, ali i ajvar i pinđur su rado viđen gost na svakoj trpezi.

Ukoliko i vi mislite da ni jedan od njih koji kupite ne može ni da priđe domaćem ajvaru ovo je super prilika da prigrabite recept za pravi domaći pinđur koji se jede kašikom, bez hljeba i ičega i to ne malo, nego cijela tegla odjednom.

Pinđur se pravi od sljedećih sastojaka:

8 kg crvenih mesnatih paprika

4 kg paradajza

400 ml ulja

400 ml sirćeta

5 kašika šećera

2 glavice bijelog luka

2 veze peršuna

so

Priprema:

Paprike ispecite, oljuštite i ostavite da se ocijede preko noći. Zatim ih isjeckajte na kockice. Paradajz poparite vrućom vodom da se lakše sine kora. Oljuštite ga i takođe iseckajte. Stavite ga u šerpu da se kuva i kad uvri polovina vode doda se paprika da se krčka zajedno.

Potom dodajete šećer, ulje, bijeli luk i peršun. Pržiti dok ne uvri sva voda. Kad uvri dodati sirće i malo prokuvati. Nakon toga sipati u tople tegle i zapeću u rerni.

(Super žena/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop