• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako spremate zimnicu - obratite pažnju na recepturu, a slobodno dodajte i ovo voće

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Šta treba da znate prije nabavke namirnica za zimnicu?

 Da li je zimnica zdrava i kako se pravi Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac/PRVA TV/Screenshot

Zbog čega prilikom spremanja jela ne bi trebalo da pretjerujemo sa začinima koji ne potiču s našeg podneblja, šta treba da znamo prije nabavke namirnica za zimnicu i kako da pravilno zamrzavamo voće i povrće, otkrila je nutricionistkinja Milka Raičević. Kako je objasnila, zimnica je "čist probiotik" koji nam je svima potreban, ali ove godine bi bilo idealno da dodate jednu namirnicu!

"Ono što je moj prioritet, to je da koristimo naše začine. Ono što je trend, to je da se koriste začini koji nisu sa našeg podneblja, a na koje se mi tek tako navikavamo. Mijenjamo načine, ukuse i pripremu. Ono što je najveći problem jeste što se ne poštuje receptura. Ukoliko mislite da je neki začin zdrav, pa zato dodate više, morate da se zamislite i zapitate da li ste dobro uradili svom organizmu", upozorila je nutricionistkinja u "Jutru" na Prvoj i otkrila šta je važno kod pripreme zimnice.

"Ono što kod pripreme zimnice treba da znate jeste da pripremite zdrave namrinice, potom da ih termički pripremite i da znate gdje se nalaze pesticidi, a potom da znate tačnu recepturu. Ako ste sve to uradili, a nemate gdje da skladištite, onda ćete imati materijalnu štetu. Ako to pojedete, onda je znak pitanja kako će se manifestovati na organizam", rekla je Milka Raičević i dodala:

Izvor: YouTube/GourmetVegetarianKitchen

"Plodovi gube nutritivnu vrijednost zbog termičke obrade. Ono što je najbitnije, to je da imate vitamin C. Imate vlakna, vitamine i minerale u manjoj dozi, ali je takva hrana svakako potrebna organizmu. To je pravi probiotik. Stalno potenciram na tome da je zimnica probiotik. Mi treba svaki dan da jedemo salatu. Zimnica se priprema u septembru i oktobru, zato je sad pravo vrijeme za razmišljanje", rekla je nutricionistkinja i otkrila da su brusnice idealan izbor.

"Najidealnije je da zdravu namirnicu stavite u zamrzivač. Uzmite kesice i stavite brusnice i sve ono što je trenutno na pijaci, ali morate da znate da su tri supene kašike brusnica dnevna doza da budete zaštićeni od raznih bolesti, da podignete imunitet. Tako imate plod koji uvek možete da koristite i stavite u musli od punog zrna. Hranu nikako ne zamrzavajte više puta", upozorila je Milka Raičević.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:37
KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!
Izvor: Kuirir televizija
Izvor: Kuirir televizija

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop