Idealne za doručak, večeru, ili kad vam dođu gosti.
Ukoliko ste ljubitelji italijanske kuhinje, ovaj recept za mini pice će vam dobro doći. Prave se od najmekšeg domaćeg tijesta, a nadjeve birate sami po želji. Odlične su i kada vam dođu gosti, jer su praktične i izdašne.
Sastojci:
200 ml toplog mlijeka
120 ml tople vode
100 ml ulja
2 kašičice šećera
10 g instant kvasca
3 ¼ šolje brašna
1 kašičica soli
Za sos:
paradajz sos
majčina dušica
Za nadjev:
šunka
kobasica
zelena paprika
kačkavalj
masline
Priprema:
Za tijesto u veliku činiju stavite 200 ml toplog mleka, 120 ml tople vode, 100 ml ulja, 2 kašičice šećera i 10 g instant kvasca. Miješajte varjačom. Dodajte polovinu brašna i 1 kašičicu soli, mesite dok ne počne da se formira tijesto. Nastavite da mijesite, unoseći ostatak brašna. Nastavite da mesite dok ne dobijete glatko, meko tijesto. Pokrijte tijesto plastičnom folijom, a zatim kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu da se udvostruči, oko 30 minuta.
U međuvremenu pripremite prelive i nadjeve po želji. potom testo istresite na radnu površinu. Razvucite ga na kružni oblik. Čašom vadite oblike mini pica. U pleh obložen papirom za pečenje rjeđajte mini pice. Kašikom sipajte paradajz sos i ravnomerno rasporedite po podlozi. Pospite seckanim sirom i stavite željene nadjeve na pice. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
(Stvar ukusa)