Rolat bogatog ukusa - nećete moći da se zadržite samo na jednom parčetu!
Ovaj čokoladni kolač se sprema prilično lako, a uživaćete u svakom zalogaju.
Sastojci:
65 grama brašna
30 grama kakaa
Kašičica praška za pecivo
Pola kašičice soli
Četiri jaja
135 grama šećera
Dve kašike ulja
Pola kašičice kafe
Kakao za posipanje
150 grama čokolade
120 mililitara slatke pavlake plus 240 mililitara slatke pavlake
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so, pa to odložite sa strane.
U odvojenoj posudi umutite jaja i šećer – mutite dok tekstura ne postane penasta. Zatim dodajte ulje, mutite, pa dodajte i kafu, a zatim i mešavinu brašna i kakaa.
Podmažite pleh, na njega stavite papir za pečenje, pa nalijte smesu, ravnomerno je rasporedite i pecite 10-12 minuta na 180 stepeni.
U međuvremenu, komad papira za pečenje stavite na radnu površinu i pospite ga kakaom. Odozgo stavite pečenu koru, okrećući je naopako (tako da papir za pečenje koji je bio u plehu sada bude gore, a posuti kakao da se zalepi za koru). Odlepite papir sa kore i savijte je u rolat.
U posudu stavite čokoladu i slatku pavlaku (120ml), pa ih rastopite na pari.
U odvojenoj posudi umutite 240 mililitara slatke pavlake, a zatim dodajte rastopljenu čokoladu i dobro umutite.
Razvijte koru, namažite čokoladni fil i ponovo je urolajte. Po želji odozgo možete da pospete još malo kakaa.
Imate li i vi neki recept za čokoladni rolat? Pišite nam u komentarima!