Isprobajte ovaj recept za sočne i vazdušaste japanske palačinke.
Ova verzija palačinki savršeno se slaže sa voćem i sladoledom, isprobajte ovaj jednostavan recept.
Sastojci:
Dva veća jaja
180 mililitara slatke pavlake
50 grama šećera
Pola kašičice ekstrakta vanile
Četvrtina kašičice soli
180 grama brašna
Kašičica praška za pecivo
Četvrtina kašičice sode-bikarbone
Puter (za prženje)
Priprema:
Mikserom umutite jaja, slatku pavlaku, šećer, ekstrakt vanile i so. Zatim polako dodajte ostale sastojke i miksirajte dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
U tiganju otopite puter, sipajte smesu tako da se formiraju deblje palačinke i pecite dok ne porumene sa obe strane.
Služite sa sladoledom i sezonskim voćem.
Imate li vi neki dobar recept za "varijaciju na temu palačinki"?