• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predlog za prazničnu trpezu: Rolovana ćuretina zalivena belim vinom

Izvor mondo.rs

Praznici kucaju navrata, pripremite se na vreme...

Da ćureće belo meso ne bi bilo suvo kad se ispeče, potrebno je dodati mu "sočne" sastojke koji će ga omekšati...

Isprobajte recept za rolovanu ćuretinu u sosu od belog vina.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

1 kg ćurećeg belog mesa

120 g šargarepe

120 g tikvica

120 g crvene paprike

240 g slanine

80 g putera

40 g brašna

5 dl belog vina

Priprema:

Slaninu iseći na tanke režnjeve. Ćureće meso (bez kostiju) iseći na 12 delova. Svaki komad razlupati u obliku pravougaonika. Šargarepu, tikvice i crvenu papriku iseći na tanke trake dužine oko 5 cm i poređati na komade ćuretine. Preklopiti krajeve i uviti kao sarmu, a potom umotati rolnicu u režanj slanine. Na prethodno zagrejanom puteru peći rolnice dok ne poprime rumenu boju sa svih strana. Kad su dovoljno porumenele, izvaditi ih iz tiganja. U saft u tiganju dodati pola kašičice brašna i naliti belim vinom. Vratiti rolnice u tiganj i dinstati na tihoj vatri, dok se sos fino ne ukuva. Kada sos postane dovoljno gust, izvaditi rolovanu ćuretinu i preseći je dijagonalno na dva dela. Servirati u zagrejanom tanjiru i preliti sosom.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA