Odusevice i najvece gurmane Preklapace sa mesom krompirom i lukom

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Oduševiće i najveće gurmane: "Preklapače" sa mesom, krompirom i lukom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Pripremite pitice u kojima će uživati svi!

Pite na preklapanje, takozvane preklapače, mogu da se spremaju na različite načine, sa različitim nadevom. Evo jednog sjajnog recepta sa mesom i krompirom.

Sastojci:

Možda će vas zanimati

Tri šolje brašna

Kašičica i po soli

¾ kašičice praška za pecivo

Šolja masti

Osam do deset kašika hladne vode

Za nadev:

450 grama govedine (iseći na kockice)

Glavica i po crnog luka

Tri-četiri krompira (iseći na kockice)

Kašičica soli

¼ kašičice bibera

Oko 60 grama putera

Priprema:

U većoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo, pa dodajte mast i dobro sve izmšajte. Postepeno dodajte vodu, mešajući, dok brašno formira loptu. Ostavite u frižideru oko pola sata.

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U odvojenoj posudi pomešajte meso, luk, krompir, so i biber. Podelite testo na četiri jednaka dela. Na pobrašnjenoj površini svaki od tih delova razvucite, pa na njega stavite nadev po sredini. Stavite odozgo malo putera (ukupnu količinu podelite na četiri dela), pa ivice testa nakvasite vodom, preklopite i ivice pritisnite viljuškom.

Ponovite postupak sa preostalim sastojcima, pa pitice poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Po vrhu testa nožem napravite male proreze, pa pecite pogačice oko pola sata, dok ne dobije zlatno-braon boju.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader