Idealan zimski recept Zdrava i ukusna supa sa pasuljem i bundevom

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Idealan zimski recept: Zdrava i ukusna supa sa pasuljem i bundevom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Zagrejaće vas i okrepiti očas posla!

Izvor: Guliver/Getty Images/iko636

Sprema se jednostavno, a veoma je ukusna i zdrava - probajte i uverite se!

Sastojci:

Jedna manja bundeva

Dve kašike maslinovog ulja

Glavica crnog luka

Dva čena belog luka

Komadić svežeg đumbira

Šest šolja pilećeg bujona

Malo svežeg timijana

400 grama belog pasulja (prethodno prokuvati)

400 grama leblebija

Pola šolje kus kusa

Dve kašike peršuna

Jedan struk vlašca

So i biber po ukusu

Priprema:

Oljuštite bundevu i isecite je na kockice veličine oko centimetar. U tiganju zagrejte kašiku maslinovog ulja, pa propržite bundevu – poklopite, povremeno mešajte i sklonite sa vatre posle oko osam minuta.

U međuvremenu, u šerpu sipajte kašiku ulja i zagrejte na vatri, pa u to dodajte crni luk i propržite, a zatim i beli. Dodajte pileći bujon, timijan i bundevu, pa pustite da provri. Prokuvan pasulj blago izdrobite viljuškom, pa dodajte u supu zajedno sa leblebijama, posolite i pobiberite po ukusu, dodajte peršun.

Skuvajte kus kus prema uputstvima na pakovanju, a vlašac iseckajte.

Kada skuvanu supu sipate u tanjir, odozgo dodajte malo kus kusa i vlašca.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader