• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njam recept! Pita s kupinama i bananama po receptu Džejmija Olivera

Autor mondo.rs

Poslastica prste da poližeš!

 Pita s kupinama i bananama Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/cgbaldauf

Najpoznatiji britanski kuvar usvršio je pripremu domaćih pita sa voćem.

Njegov specijalitet je poslastica koja kombinuje slatke banane i kiselkaste kupine. Probajte, nećete zažaliti!

Možda će vas zanimati

Sastojci:

Sipkavo testo:

125 g putera

100 g šećera u prahu

prstohvat soli

250 g brašna

2 žumanceta

2 kašike hladne vode ili mleka

Fil:

500 g maskarponea

2 veće banane

sok od ½ pomorandže

1 kašičica cvetnog meda

2 šake odmrznutih kupina

2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Umutiti puter, šećer i so. Dodati brašno, žumanca i vodu ili mleko. Kratko zamesiti sipkavo testo i ostaviti ga na sat vremena u frižider. Fil: U maskarpone umešati 1 kesicu vanilin šećera. Banane iseći na kolutove, preliti sokom od pomorandže i kašičicom cvetnog meda i promešati. Kupine zasladiti s 1 kesicom vanilin šećera, a zatim ocediti sok. 3/4 testa staviti u kalup i čačkalicama izbockati na nekoliko mesta. Peći oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C. Na testo dodati maskarpone, preko poslagati kolutove banana, pa po vrhu kupine. Od ostatka testa napraviti rešetku ili druge željene oblike, pa prekriti fil. Peći 30-40 minuta na 180 stepeni C, dok pita ne porumeni po vrhu.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop