• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prste da poližeš! Aromatični i hrskavi pileći bataci

Autor mondo.rs

Nešto drugačija verzija.

 Prste da poližeš! Aromatični i hrskavi pileći bataci Izvor: Guliver/Getty images Plus/iStock/gbh007

Sastojci:

4 bataka

4 kašike putera

1 glavica crnog luka

1/2 veze peršuna

1 čen bijelog luka

suvi biljni začin

malo soka od limuna

2 kašike maslinovog ulja

4 lista gaude

so

Priprema:

Omekšali puter dobro umutiti sa solju i malo suvog biljnog začina. Ovako pripremljenim puterom namazati batake i ostaviti ih da odstoje u frižideru nekoliko sati. Očistiti crni i bijeli luk i, zajedno sa peršunom, samljeti u blenderu. Dodati ulje i malo suvog biljnog začina, pa ovom smjesom premazati batake (pritisnuti ih nečim teškim, da sve dobro prione). Peći u tiganju uz povremeno okretanje, dok meso ne dobije zlatnosmeđu boju. Kada je meso pečeno, na svako parče staviti po list gaude, poklopiti i ostavite da se sir istopi. Prije serviranja batake nakapati sokom od limuna.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop