• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posljednje zbogom Borisu Komneniću: Ćerka u suzama na komemoraciji, kolega ispričao anegdotu

Autor Dragana Tomašević

U toku je komemoracija glumcu Borisu Komneniću, sahrana u 15 časova u Aleji zaslužnih građana

 Posljednje zbogom Borisu Komneniću: Ćerka u suzama na komemoraciji, kolega ispričao anegdotu Izvor: YouTube/screenshot/Narodno pozorište u Beogradu

Glumac Boris Komnenić, koji je preminuo 6. marta u 64. godini, biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Komemoracija povodom smrti Prvaka Drame održava se na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Na početku komemoracije su prikazani snimci iz predstava koji je odigrao upravo na toj sceni:

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta okupili su se brojni njegovi prijatelji i porodica kako bi mu odali počast. Ćerka Nika neutešna je zbog očeve smrti.

Izvor: YouTube/screenshot/Narodno pozorište u Beogradu

Na samom početku prisutni su minutom ćutanja odali počast preminulom glumcu, a druženja i rada sa Komnenićem prvi se prisjetio njegov kolega, još sa fakulteta, glumac Radovan Miljanić.

"1975. godine se polagao prijemni u FDU, u novoj zgradi. Uži izbor završen svi čekamo rezultate, ljudi se guraju, pitaju ko je primljen i čuje se odgovor - 'Jedan debeli i dva ćelava pe*era. Ćoravi smo bili Boris i ja, a ovu drugu odrednicu smo skinuli čim smo zaveli dvije najlepše plavuše na Akademiji".

Poslušajte šta je o glumcu rekao njegov prijatelj i kolega:

Reditelj Goran Marković prisjetio se Borisa, njegovog "istrošenog" junaka "Tajvanska kanasta".

"Bio je po meni dete zarobljeno u telu odraslog čoveka, imao je tu infantilnu vrstu humora, zavitlavao se na svoj račun, to je vrlo plemenito. Obično su ovi skupovi prilika da govornici više govore o sebi nego preminulom, ja ću probati što manje o sebi jer sam s njim radio značajne filmove. Jedan od njih je Tajvanska kanasta. Trebao mi je istrošeni, dekadentni čovek i ja sam razmišljao i video sam Borisa, ali bio je mlad za ulogu. Ali sam pomislio ako je dobar može i godište da odigra. Počeo je da vadi iz sebe neverovatne stvari, mi smo stajali sa strane i gledali, nisam se mešao u to što je radio, polako je istovarivao iz nekog rezervoara i taj lik je bio i više nego što je trebalo da bude po scenariju", rekao je Marković i dodao:

"On je zapostavljeni glumac, igrao je svašta, ali u javnosti je bio neko ko nije bio istaknut mnogo, zato što je bio skroman, on nije voleo da se prikazuje, hvali, kada napravi neku finu minijaturu u pozorištu i vi kažete da je to lepo, on nije voleo to da sluša
Njegov odlazak je preran, ali je u vezi sa time što on nije bio za ovaj svet, ovaj svet nije bio za njega".

Boris Komnenić preminuo je posle teške bolesti u 64. godini. Prvak drame u Narodnom pozorištu u Beogradu rođen je 29. marta 1957. godine u Puli.

Poslije gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umjetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji "Bolji život", kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su "Tajvanska kanasta", "Bal na vodi", "Špadijer jedan život", "Gore dole", "Vratiće se rode", "Miris kiše na Balkanu", "Sinđelići", "Apofenija" i drugi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop