• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svjetski dan pozorišta u Srpskoj spuštenih zavjesa

Autor Dragana Božić

Svjetski dan pozorišta obilježava se širom svijeta 27. marta. Pozorišta u Srpskoj već drugu godinu ovaj dan obilježavaju spuštenih zavjesa.

 Svjetski dan pozorišta u Srpskoj spuštenih zavjesa Izvor: pixabay.com

Pozorišta u Republici Srpskoj zbog epidemioloških mjera koje su na snazi neće biti u prilici, kao u vrijeme prije pandemije, obilježiti Svjetski dan pozorišta predstavama, popunjenim salama i publikom.

Narodno pozorište će ipak ovaj dan obilježiti predstavom "Radnička hronika", koja će biti emitovana večeras u 20 časova na Youtube kanalu ovog pozorišta.

Ovaj dan pozorišta u Srpskoj i 2020. godine obilježila su "spuštenih zavjesa".

Poruku za Svjetski dan pozorišta širom svijeta svake godine šalje neko od glumaca. Ove godine, ta čast pripala je glumici Helen Miren.

„Protekli period bio je izuzetno težak za nastupe uživo i mnogi umjetnici, tehničari i pozorišni saradnici su se borili sa izazovima u profesiji koja je ionako ispunjena nesigurnošću. Možda im je baš ta uvijek prisutna nesigurnost omogućila da lakše prežive ovu pandemiju oslonivši se na svoju hrabrost i dosjetljivost. Njihova mašta je u ovim novim okolnostima već pronašla nove domišljate, zabavne i dirljive načine komunikacije, dijelom, naravno zahvaljujući i internetu. Ljudska bića jedna drugima pričaju priče otkad su se pojavila na ovoj planeti. Ta prelijepa pozorišna kultura opstaće dok god budemo živi. Kreativni poriv pisaca, dizajnera, plesača, pjevača, glumaca, muzičara, reditelja, nikada neće biti ugušen i u vrlo bliskoj budućnosti će ponovo procvjetati novom energijom i novim razumijevanjem svijeta koji svi dijelimo.

Jedva čekam!”, napisala je ova poznata glumica.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop