• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo profesor Goran V. Janković

Autor Siniša Stanić

Goran V. Janković, vanredni profesor na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, preminuo je danas u 64. godini, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

 Preminuo profesor Goran V. Janković Izvor: Univerzitet u Banjaluci

Goran V. Janković rođen je 26. januara 1957. godine u Podgorici. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci diplomirao je 1979. godine, a na istom fakultetu i magistrirao 2004. godine. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2010. godine stekao je zvanje doktora ekonomskih nauka.

Accademiju di Belle Arti u Veneciji upisao je 1981. godine u klasi poznatog italijanskog slikara Emilija Vedove. Diplomirao je na Accademia di Belle Arti - Brera, Milano, na odsjeku za slikarstvo 1986. godine.

Možda će vas zanimati

Stručno usavršavanje nastavio je na Akademiji lijepih umjetnosti u Beogradu, gdje je 2013. godine stekao zvanje master likovni umjetnik. Nakon toga, završio je master studij na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu.

Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci je bio angažovan od 2011. godine, gdje je bio rukovodilac Studijskog programa likovne umjetnosti od aprila 2012. godine do septembra 2013. godine, te šef Katedre za grafički dizajn na Studijskom programu likovne umjetnosti od septembra 2014. godine.

Za više od 30 godina rada u oblasti likovnih, vizuelnih umjetnosti i dizajna učestvovao je u nizu projekata iz oblasti umjetnosti i kulture, te izlagao na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop