• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet priča u najužem izboru za "Priče iz komšiluka 5"

Autor Siniša Stanić

Pročitajte kojih pet priča i autora se našlo u finalu ovogodišnjeg konkursa "Priča iz komšiluka"...

 Pet priča u najužem izboru za "Priče iz komšiluka 5" Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Žiri u sastavu Tanja Stupar Trifunović, književnica, Aleksandra Savić, predsjednica Udruženja lektora RS i Sandra Stanić, profesor srpskog jezika i književnosti, u ime m:tel-a, izabrao je pet priča koje su ušle u najuži izbor za ovogodišnji konkurs "Priče iz komšiluka", koji petu godinu zaredom organizuje portal Mondo.ba!

U najuži izbor ušle su priče "Pod perzijskim tepihom" Ive Bezinović-Hydon, "Pozdrav proljeću" Milanke Blagojević, "David, sin Isakov" Srđana Sekulića, "Lovac mekog srca" Vladane Perlić i "Aleja velikana" Antonele Lekić.

Možda će vas zanimati

Žiri navodi da su sve pristigle priče pročitali sa velikim zadovoljstvom, kao i da su svi radovi prilično kvalitetni, ali i drugačiji nego prethodnih godina. Pristigla su i neka iznenađenja, poput nastavnice iz Niša koja je svojim učenicima za temu zadala "Priče iz komšiluka" i poslala dva najbolja rada. Kuruiozitet je i da su nam pristigli radovi otkucani na pisaćoj mašini!

Svih pet priča koje su ušle u finale su uravnotežene, tako da će izbor pobjednika biti težak, navode iz žirija, dodajući da će naredne sedmice biti objavljeno ime pobjednika koji će osvojiti izdavanje, štampanje i promocija autorske knjige, kao i ime drugonagrađenog autora koji će dobiti tablet, poklon kompanije m:tel.

Takođe, naredne sedmice biće objavljen i spisak najboljih priča koje će biti uvrštene u ovogodišnju zbirku kratkih priča "Priče iz komšiluka 5".

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop