• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deseti Blart festival od 2. do 4. septembra u DKC "Incel"

Autor Siniša Stanić

Udruženje Nezavisnih Stvaralaca i Aktivista "Geto" organizuje deseti regionalni festival Blart koji počinje u četvrtak 2. septembra i trajaće do subote 4. septembra.

 Deseti Blart festival od 2. do 4. septembra u DKC "Incel" Izvor: Printscreen

Tema ovogodišnjeg festivala je "Metamorfoza", a program festivala će se održati u Društveno Kulturnom Centru "Incel".

Festival u četvrtak otvara umjetnica Isidora Branković performansom "Nekad me zovu ribom" u kojem propituje poruke podsvijesti i posljedice nekih spoznaja o samom sebi a koje ostaju skrivene jer odbijamo da se suočimo sa njima. Performans počinje u 19 časova u prostorijama DKC-a.

Možda će vas zanimati

U petak veče predstaviće se osnivači izdavačke kuće "Književna Zadruga" iz Sarajeva, Arman Fatić sa svojim djelima "Sarajevski san" i "Meddah i fildžan" i Vanja Šunjić sa "Srce u obliku trougla". Književno veče je u 19 časova a moderator je novinar Imran Maglajlić.

Nakon promocije je otvaranje izložbe stripova i projekcija animiranih filmova multimedijalnog umjetnika Berina Tuzlića koji će se predstaviti i sa svojim muzičkim projektom "dRUMELODY". Izložba ilustracija i stripova je prodajnog karaktera a sav prikupljeni novac se donira Sigurnoj kući.

Poseban dio festivala je teatarska radionica rediteljke Hane Milenkovski iz Skoplja koja će sa makedonskim glumcima Đorgoski Martinom i Mitevski Čedomirom raditi sa polaznicima na umjetničkom istraživanju procesa donošenja odluka čiji je krajnji ishod teatarska predstava koja će biti izvedena u subotu na završnoj manifestaciji.

Treći dan festivala zatvaraju bendovi "Artan Lili", koji je jedan od koncertno najaktivnijih bendova u regionu, i "Short Reports" visokoenergetski alternativni rock duo iz Novog Sada.

(Mondo)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop