• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren Legat Borisu Komneniću

Autor Dušan Volaš

Legat preminulom glumcu Borisu Komneniću i izložba fotografija iz života i stvaralaštva slavnog umjetnika, koji je porijeklom iz Bileće, otvoren je večeras u toj hercegovačkoj opštini.

 Otvoren Legat Borisu Komneniću Izvor: Sanja Babić/Srna

Legat i izložba otvoreni su u bilećkom Domu kulture "Jevto Dedijer", u okviru večeri posvećene poznatom glumcu pod nazivom "Gospodin glumac".

Velika scena Doma kulture od večeras je nazvana imenom slavnog glumca.

Predsjednik Zavičajnog kluba "Osvit" Miodrag LJumo Hrnjez rekao je da će svima ubuduće biti čast da nastupaju na Velikoj sceni Doma kulture u Bileći, koja nosi naziv po Komneniću - prvaku drame Narodnog pozorišta u Beogradu, slavnom televizijskom, filmskom i pozorišnom glumcu, koji je prerano napustio ovaj svijet.

On je ocijenio da će to mnogo značiti i za Bileću, koju je Boris volio mnogo više nego što se zna, te da mu je rijeka Trebišnjici, koja izvire u podnožju Bileće, bila veliki izvor inspiracije.

Član Zavičajnog kluba "Osvit" Boro Grahovac rekao je da je Boris Komnenić iznad svega volio Bileću i Bilećko jezero, hercegovačko sunce i plavo nebo i da je često posjećivao ovo mjest, iako to nije dovoljno poznato.

"Bileća je inače grad umjetnika i poznatih filmskih i književnih stvaralaca. Među te velike umjetnike ubraja se i Boris Komnenić koji je ostavio veliki trag u srpskoj umjetnosti i iza sebe ostavio više od 100 filmskih i pozorišnih uloga", naglasio je Grahovac.

Grahovac je rekao da je legat opremljen autentičnim stvarima koje je koristio slavni glumac, njegovim kostimima, fotografijama sa predstava, nagradama i priznanjima i da će sve to ostati Bileći da podsjeća na velikog umjetnika.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović, otvarajući legat, rekao je da mu je čast što ima priliku da ona taj način oda počast slavnom glumcu, velikom umjetniku i sugrađaninu po kome je ovo mjesto prepoznatljivo.

U okviru omaža poznatom glumcu na komemorativnom skupu Borisu Komneniću u Bileći je prikazan i film o njemu, koji je ustupilo Narodno pozorište iz Beograda za ovu priliku i u znak sjećanje na Komnenića.

Događaj je organizovao Zavičajni klub "Osvit" iz Bileće uz podršku bilećkog Doma kulture "Jevto Dedijer".

Glumac Boris Komnenić preminuo je u martu poslije teške bolesti u 64. godini.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop